Monday, May 28, 2012

Pelakon yang aku minat........

Hye uolls...selamat pagi senin..hehehe...

Pe kabar anda semua? aku x berapa nk sihat...batuk... seb bek demam semlm aku da kebah... kalau x, mmg aku x datang keja... nk mc lak takut.... huhuhu... ok la..x nk merepek panjang2.. aku sebenar nyer nk tunjuk kt korg seorang pelakon filipina nie... Name dia Dennis Trillo... aku minat kt dia nie sejak dia berlakon cite Endless Love... Watak dia sebagai Andrew Tantoco... huih...kalau korang tgk dia nie dalam cite endless love nie, mesti korang pon akan terpikat...walaupun dalam cite nie dia bukanlah pelakon utama, tp tah yer, aku lebih minat dia dari pelakon utama Dindong Dantes.. Maybe perwatakan dia dalam cite nie sangat membuatkan sesape tgk akan teruja dengan dia..hahaha.. cm gediks je kan... sepak laju2 kang baru taw :P... ok la malas nk bebel panjang, meh aku tunjuk org nyer...hensemmmmmm... yeeeehhhhhhaaaaa.......

Hensem kan??? hehehe.... :P

ade lagi gambar nyer...saborrrr....






Haaaa...hensem kan... i told you already maaaa..... hehehe... ok2 la... 2 je nk tunjuk... ade lagi gambor... tp korang google la sendiri ek..hehhee





Thursday, May 24, 2012

Peluang Kedua.....

Salam...

Urm...pe kabar? (tiap2 entry mesti nk tanye)... ok la..x pe.. 2 makna nyer kita prihatin dengan org yang bace..hehhe.. poyo lebih! sudah fiza! kengkawan, ri nie aku nk tunjuk kt korg trailer cerekarama kt tv3 nie... urm..cite nyer cm agak best jer.. Sabtu nie..korang tgk dulu promo cite nie... kalau x best, x yah tgk.. kalau best, sila2 kan lah tgk.. (cm cite aku lak kan nk promo cm tu)...

Actually cite ni pasal sepasang suami isteri (Marina & Halim) nie yang bergolak lepas 15tahun dorg kawin... Halim, seorang arkitek yang berada di kemuncak kerjayanya namun dia mengabaikan tanggungjawab sebagai seorang bapa. Satu pagi apabila bangun dari tidur, mereka telah bertukar jasad. Apakah yang berlaku seterusnya? Jom kita tgk promo cite nie dulu.... layaaaannn... Lakonan - Azhan Rani dan Yasmin Hani...

video

Haaa... da tgk lom?? cm ne best x? aku nk tgk la cite nie... tp dalam mase yang same ade masterchef selebriti lak start ari yg same... urm...walaupun MCS 2 start kul 9, nanti mesti sampai kul 10 lebih kan... xpe la...alih2 la tv 2 nanti..hehehe..bijak x aku? (puji diri sendiri! poyo!).. :)

K la...jumpe lagi ;)

Wednesday, May 23, 2012

Trailer "Istanbul Aku Datang"

Hye korang.. nk tanye nie, korang da tgk lom trailer cite "Istanbul Aku Datang"? Ala...yg Lisa Surihani, Tomok, Beto Khusyairi ngan Aizat berlakon 2... Best woo... Aku rase cm x sabar lak nk tgk cite nie... Lisa dalam cite nie sangat cute... Cm budak2 muka dia... But i like rambut Lisa dalam cite nie... :)

So, kalau korang yang lom tgk lagik, pe kate layan video nie... ;)

video


LAYAN........

Mimpi....

Salam uolls... Selamat pagi semua..

Mimpi oh mimpi... kenapa ngan mimpi?? nie la aku nk cite nie... tp bukan mimpi basah yer... Ops..mimpi basah?? (aku x taw..maklumlah budak nerd)..hahaha.. ok la..cite nyer cm nie...Semlm dengan x semena2 nyer aku boleh mimpi kan bos aku yg sorg 2...ish2... pe hal la dia boleh masuk dalam mimpi aku nie?? aku pon pas terjaga 2 buat muka pelik n terpk2 pe la dia nk dalam mimpi aku...hehehe.. yg jadi persoalan nyer, dalam mimpi aku 2, siap dia ajak aku p meeting kt KL.. aik..x penah2 nk ajak..tetibe je... pas 2 bile aku tanye, nape x ajak Hisyam a.k.a ebot, dia kate ebot banyak keja...urm...

Tp kan aku bukan terus setuju jer.. siap ckp cm nie lagi kt bos... "boleh x bg saya mase pk"... aik...pelik2...2 pon aku nk pk kaaa?? ish2... pe punyer mimpi la jadi cm ni..hahaha.. ala..x de pe sebenar nyer... bak kate orang, mimpi nie kan selalu terbalik ngan realiti kan..... so, benda 2 x kan jadi...hehehe... :)

actually banyak lagi mimpi aku nie..tp nanti2 aku cite yer.... so....tgggguuuuuu :)



Friday, May 18, 2012

7 Cara Bersahabat Kerana Allah

Salam uolls...

Td pagi aku ade terbace satu artikel nie... Artikel nie pasal 7 Cara Bersahabat Kerana Allah...

1.Memberitahu temannya bahawa dia kasih dan suka kepadanya
Nabi Muhammad S.A.W bersabda
'Jika seseorang kasih kepada seseorang makan hendaklah dia memberitahu temannya'
(HR Abu Daud)

2.Apabila berpisah dengan seseorang maka hendaklah dia mendoakan sahabatnya tanpa pengetahuannya
Nabi Muhammad S.A.W bersabda
'Setiap hamba muslim yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuannya pasti akan didoakan malaikat dengan berkata engkau juga akan mendapat seumpamanya'
(HR Muslim)

3.Sentiasa bermanis muka ketika berjumpa sahabatnya
Nabi Muhammad S.A.W bersabda
'Janganlah kamu meremehkan kebajikan sedikit pun , sekalipun   dengan berjumpa temanmu dalam keadaan wajah yang ceria'
(HR Muslim)

4.Segera bersalaman ketika bertemu dengan temannya
Nabi Muhammad S.A.W bersabda
'Setiap dua orang Islam yang berjumpa dan bersalaman pasti akan diampunkan dosa keduanya sebelum mereka berpisah'
(HR Abu Daud)

5.Amalan ziarah-menziarahi
Nabi Muhammad S.A.W bersabda
'Hendaklah kamu menziarahi sesekali nescaya akan menambas kasih sayang antara kamu'

6.Memberi Hadiah
Nabi Muhammad S.A.W bersabda
'Hendaklah kamu saling memberi hadiah nescaya kamu akan berkasih sayang'
(HR Thabrani)

7.Membantu sahabat-sahabatnya dalam kesusahan
Nabi Muhammad S.A.W bersabda
'Orang yang berjalan untuk menunaikan hajat sahabatnya lebih baik daripada orang yang beriktikaf selama 2 bulan'
(HR Hakim)


Tarikh-tarikh Penting Dalam Kalendar Islam

Salam semua... Selamat pagi jumaat... :)

Ari nie aku nk share ngan korang pasal tarikh2 penting dalam Islam.. Saje nk share.. Untuk Info korang... Info2 nie aku amik kt Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Takwim)

If korang nk taw lebih lanjut mengenai info2 tu, korang klik je kt link yg aku bg 2... :) Tp kalau malas, meh la aku tunjuk.. :)

Yg nie untuk tahun 2012

Yg nie untuk tahun 2013

Yg nie untuk tahun 2014


Thursday, May 17, 2012

Hepy Birthday to cik Zeela

Salam semua...

Urm..rase nyer sudah agak lame aku x berblogging...hehehe.. busy bebenor la yer.. :P... kepada semua ibu di seluruh dunia and malaysia, Selamat Hari Ibu... Pe yg korang hadiahkan?? aku? aku hadiahkan mak aku makanan je..huhuhu... Ayah aku lak hadiahkan mak aku senaskah Al-Quran yang harganyer ratusan ringgit..urm... Untung mak..heheh... x pe la.. Hari ibu kan setahun sekali kan.. so, pe salah nyer beli yg mahal.. :) but ikut kemampuan la...

Eh2..aku nie da menyimpang da nie..hehehe... aku nk cite pasal birthday kawan aku sorg nie.. cik Zeela 2.. semlam ari jadi dia... jatuh pada hari guru lak 2.. senang la nk ingat...hehehe... sempena hari jadi dia, aku bawak dia p makan kt sedap corner.. ala..kt jusco bukit indah 2 la.. kt tingkat dua... korg cari la eh..mesti jumpe punyer... kami p sane pas waktu keja la.. 5.30 sharp terus kuar opis.. pas 2 terus berdesup p jusco.. tp sampai sane x la terus p makan.. kami p jalan2 dulu dari bawah sampai ke atas hampir semua kedai kami pegi (tp x semua la)... kejap pegi kedai handphone, kedai pompuan semua kitoarg masuk...haaa...aku da dapat jumpe kedai yang aku nk g beli "barang" yang aku impikan 2..hehe... next week nk ajak kak ila g beli la... hehehe... (excited lebih) :P

Ok la.da penat jalan2, terus kitaorg masuk ke tempat makan yang kami nk pegi 2.. sedap corner.. da masuk 2, terus tgk menu2, rase mcm2 nk makan...ish2.. nie perut tong sampah ke pe nie...hehehe.. aku terus pilih nasi lemak yg ade dua ayam 2... da x nampak lain da... yg 2 je aku tgk..hahaha.. cik zeela lak makan kuew teow crispy ke pe tah name nyer.. pas 2 kitaorg order popia sayur, fries, n roti jala... ish2..makan macam makan untuk 4 - 5 orang padahal yg makan nyer 2 org je..hehehe.. aku nie kalau da nampak makanan, terus sume nk kaut..hahah.. mane la badan nk slim... nampak makanan je amik..hahaha.. makanan sampai satu2.. then sampai la makanan yang terakhir, terus aku tangkap gambor.. hehehe... nk tgk gambor makanan yang kami order, jom aku tunjukkan...

Dari sudut depan...

Dari atas... nyummy...

urm..korg nk taw, aku ingat kan makan semua nie da seratus.. tp rupanyer x sampai rm50 pon..berbaloi la.... pe lagi kawan2, pakat ramai2 p la serbu...hahaha.. ok la.. aku x de lak gambor bufday girl... tp aku ade letak kt fb.. so, tgk la kalau rajin..hehehe...

k la..c u next entry.. da ponat den nk pk ayat pe lagi den nk tulis... :) 

jangan buhsan tgk blog aku okay ;)


Tuesday, May 8, 2012

Aku rindu arwah..



Aku sgt2 rindu kn arwah kwn baik aku yg sorg ni..dia sgt baik dan kepala giler2 cm aku gak.. Urm..tp dia da pegi dulu.. Tiap mase bile aku tgk gambar dia,sama ada dia sorg atau dgn aku,mesti aku sdih dan kdg2 kalau x tahan,mengalir airmata ku..tp 2 sume suratan takdir.. Aku doakan arwah ditempatkan dikalangan org2 yg diredhai oleh-NYA.. Amin..

Monday, May 7, 2012

Selamat Bertunang....

Hye uollssss... Selamat pagi semua... Pagi senin nie rase cm malas sangat! ish2..pegi jauh2 rase malas 2.. kang kalau dibiarkan, berbakul2 malas 2 kang..hehehe.. ok la..aku nk tunjuk gambar akak sepupu aku tunang nie... walaupun sebelah umah, tp aku datang lambat ckit sbb kena datang opis lorh... urm..kena buat keja..huhuhu.. xpe2..ley claim.. oh ye, ri sabtu 2 kan ari cuti umum... agak2 kalau aku claim, dapat double x??? hahaha.. jangan nk perasan okey! bersyukurlah dengan ape yang ade...hihihi...

Da2 fiza! jangan nk merepek panjang2, moh la kita tgk gambor2 akak sepupu aku nie.. tp sebelum 2, meh aku citekan perjalanan percintaan dorg nie... dorg nie sebenar nyer dulu penah couple time sekolah menengah.. tp tetibe cinta 2 terputus di tengah jalan.. (chewah..).. then cinta 2 bertaut kembali time buka puasa tahun lepas.. geng2 dorg nie ade buat cm reunion buka puasa la... si lelaki nie maybe cinta 2 tetibe datang balik...hahhaa... pas 2 bermula lah semula percintaan dorg sampai ke ari nie... Sape name nyer?? yang akak sedara aku, name nyer Siti Azura... yg laki 2 lak name nyer Amran.. tp di kalangan kawan2 dan sedara mara dia, org panggil dia dengan name "Bagong"... kenapa name 2?? mane la aku taw!...huhuhu...

Korg nk taw x, aku sedara aku 2 x penah bersolek.. tp bile da solek, mmg lain muka nyer n cantik sangat2! jom kita layan gambor2 nie.. :)

 
Cantik kan???

Nie la pasangan nyer... Siti Azura dan Bagong...

Rombongan meminang dari pihak lelaki....

Mereka lagi....

Hantaran dari pihak lelaki.... cantik!

Hantaran dari pihak perempuan.. Gubah sendiri taw nie..

Perbincangan...

dan.....akhirnyaaaa....

cincin sudah tersarung di jari... :)

Bersama parent sebelah perempuan...

Ok la... 2 gambar2 yang penting.. nie aku nk tunjuk gambor gelagat kami semua di majlis 2.. :)

Kami semua.. (aku x sempat tukar baju)..huhuhu



Nenek sebelah pihak lelaki....

















haaa...2 je la gambar nyer..hehehe... enjoy ;)


Saturday, May 5, 2012

blog kesepian....

Selamat malam semua... urm...rase nyer sudah agak lame aku tidak berblogging...hehehhe.... yela, mane x nyer seminggu 2 aku x berbicara dan meluahkan kata di blog nie...hahahha.. (ayat nk poyo! sepak kang!)... mane x nyer, cbuk lorh...

cian blog aku kan... tp walaupun aku x menulis, alhamdulillah pengunjung di blog aku semakin ramai.. (pengunjung je la.. bukan fren)... huhhuhuhu.. thanks to sesape yg sudi bace blog aku nie... n kalau sudi, add la saya yer..hahaha... mahu meramaikan kawan la katekan :)

Ok la..2 je permulaan yg baik untuk aku berbicara ari nie.. t next entry aku akan cite pasal pertunangan akak sedara aku lak yer... tgggguuu ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...