Saturday, December 31, 2011

Duet

Bismillah... Salam dan hye semua... Akhirnya.. Aku berduet gak ngan bos, En. Salemy 2.... Mulanyer aku ingat x de la sesi karaoke sbb masing2 buat hal sendiri2 n x ramai datang time pot luck 2... Bile da balik opis 2, En. Salemy kol kak loha suh datang kt board room sane untuk karaoke... Aku rase segan la sbb da la suara x sedap pas 2 ade hati nk nyanyi ngan bos yg suara nyer ala2 Broery Marantika 2.... Huih...suara aku ngan dia jauh... Mcm langit ngan bumi la...huhuhu...

Sampai2 je kt sane, dorg tgh cbuk2 pilih lagu.. Time 2 Kak Dayu ckp sume lagu lelaki... Lagu rock lak 2...haih... dalam hati aku nasib baik..hahahaha... Aku x bersedia nk nyanyi.... Pas 2 da bis En. Salemy duet ngan En. Azli n lagi sorg dari project punyer org, pas 2 kuar la lagu Dua Insan nyanyian Eva dan Ezad... Aku punyer la berdebar nk nyanyi.. Korg taw je la kan, lagu 2 tinggi 2... Kang terkeluar suara angsa aku...hahaha... Kak loha pon cbuk merakam.. huhuhu... Hurm... Nyanyi punyer nyanyi, x sangka lak lagu 2 aku boleh bawak....hehehe... Pas nie kalau karok, nk nyanyi lagu 2 la... Aku x gemar sangat lagu 2 sbb lagu 2 range nyer tinggi... suara aku nie da la x ley tinggi2 la katekan..huahuahuahua...

Da bis duet 2 lega sangat2... kak loha n kak liza kate not bad suara aku...aik...jaga ati aku ke?? anyway, thanks yer...hehehe...De org lain suara lagi sedap.. ;)














Lovely

misz_pja



Wednesday, December 28, 2011

Fesyen Anak Tom Cruise

Bismillah.. Salam dan Hye Semua... Ari nie aku nk cite la ckit pasal fesyen anak Tom Cruise dan Katie Holmes nie... Huih..kalo korg tgk fesyen dak kecik nie, hurm..ngalahkan org besor.. taw nape aku ckp cm 2?? kalau korg nk taw, baju2 si Suri nie punyer la ribu riban duit kita taw... Pas 2 aku de la bace kt satu laman web nie kate yg Si Tom Cruise n Katie Holmes nie x kesah kalo dorg nampak selekeh asalkan anak dorg nampak bergaya... So maknanyer penampilan anak dia dijaga betul la... Baju2 n kasut2 Suri nie bukan beli kt tepi2 jalan atau yg da sedia ade kt shopping kompleks, tp baju2 dia nie dibuat dan direka khas oleh pereka2 fesyen terkenal sane...huih... kalo aku dapat anak, x de nyer aku buat cm 2... (sbb x banyak duit la buat cm 2)...heheehhehe...ala..pakai pe pon x kesah asalkan selesa... tol x... nie kalo dijual balik baju2 Suri nie korang agak2 laku x ek??? Suri nie penah pakai baju2 dari pereka cm Giorgio Armani, Donatella Versace, Roberto Cavalli dan Burberry... Hurm...mahal2 taw baju2 2...dapat bayangkan x betapa kayanya si mak dan ayah Suri nie... Kalo kasut lak mestilah dari pereka terkenal gak cm Christian Louboutin... bayangkan satu kasut je da harga RM12,500 n satu baju harganyer RM10juta duit Malaysia...huih..kalo aku de duit banyak 2, ley beli mcm2..ish2... Ok la..jom kita layan fesyen2 dari Si Suri nie........







Comel kan...baju2 dia pon comel... sangat cute la si Suri nie... :) Ok la..2 je yg nk kongsi kan... Jumpe lagi di lain entry ;)












Lovely

misz_pja

Tuesday, December 27, 2011

Karaoke Vs Sakit Tekak



Bismillah.. Salam dan Hye semua.. Actually ri nie aku nk cite la pasal aku g karaoke ngan kawan aku si Zubaidah atau name glamour nyer Bed...hehehe.. Hurm..aku nie da taw sakit2 tekak n batuk lagi nk pegi melalak...ish2.. pe nk jadi nie..hehehe....



Ala...sebenar nyer aku nk praktis nie kalau korg nk taw... hurm..praktis la sangat yer... Aku dengan kawan aku 2 siap pegi pagi2 tu kt tempat karok 2... Kul 10 lebih pagi kitaorg da tercongok kt depan kaunter 2... semangat nk nyanyi udah datang deh...hahaha.. Tp ari sebelum nyer, mak aku siap ckp 2, cm ne nk nyanyi dengan suara yang jap ade jap x de 2... Aku ckp la kt mak, x pe la mak... hentam saje... Aku nie kalau da ikut sangat nk karok, pegi jugak x kira la sakit tekak ke, demam ke.. Kalau da nk pegi, pegi jugak la...hahahaha...

Kitaorg pilih bilik yg besor..hehehe..padahal bukan ramai pon..ish2.. padahal 2 org je pon..kihkihkih.. :P... Oh ye, kawan2 nk taw x, aku nie x padan dengan sakit tekak, pas 2 pilih lagu sume yang ber'range' tinggi 2...hehehe.. pas 2 blom abis satu lagu da batuk2...hahaha... lagu2 yang aku nyanyi time 2 selama satu jam setengah cm Kerana Terluka-Nurul, Ke Hujung Dunia-Siti Sarah, love like a love song-Selena Gomez, Biarlah Rahsia-Siti Nurhaliza, Gadis dan Bunga-Rahimah Rahim, Andai Dapat Kuundur Masa-AXL's, Jangan Pisahkan-Deddy Dores & Mayang Sari dan banyak lagi... Hurm.. korang dapat bayangkan x cm ne aku nyanyi dengan suara cm 2...ish2... Da la bawak air mineral satu je, bile air da abis, x larat batuk..batuk...dan batuk...huhuhu...

Tp kan, kalau korang nyanyi, semcam satu kelegaan taw timbul dalam diri korang...hahaha.. poyo jerk.. 2 bg aku la.. yela mane x nyer, aku bile kita nyanyi, kita cm lepaskan semua masalah yang kita ade... korg try la..syiokkkkkk!!..... Oh ye, td kan aku ckp aku g karok 2 sbb nk praktis kan... Actually kalau korg penah bace entry aku sebelum nie aku de cite pasal aku kena nyanyi dengan bos aku kt satu event company nie... JUMAAT nie....... Ish.....Aku rase cm aku nk surrender je la... X de suara la nk nyanyi...huhuhu... lgpon nanti kang tibe2 tgh2 nyanyi batuk lak... haish... buat spoil betul nanti... huhuhu... Kang tgh syok2 nyanyi, ade org booooo...huhuhu..malu nanti taw... Nanti aku nk pegi lagi la karok...sape2 yg nk ikut, jom la kita karok same2... pedulikan la suara yg x sedap 2... tekak aku yg tgh sakit ni pon aku pegi gak karok...huhuh... JOMMMMMMM..... Laaaayyyyyaaaannnnn!!!












Lovely

misz_pja

Monday, December 26, 2011

Cerita Melaka...

Bismillah... Salam dan Hye semua... Rase nyer da lame aku x menulis yerk... Lame x lame sangat la... De la dalam selang satu ari x menulis...hehehehe... Kira lame jugak kan... Hurm... Oh yer, ri 2 kan aku de cite pasal aku nk pegi Melaka kan... Ok la... Ri nie aku nk cite la ckit pasal aku g Melaka semlm...

Hurm..nk mula cite kt mane ek... Kita cite start dari umah lagi ek... Actually kan nk bertolak tepat2 pukul 7 pg... Tp akhirnyer pukul 7.30 pagi jugak bertolak.. 2 pon blom lagi tggu yg lain.... Kitaorg ikut highway... So, kira cepat la jugak kan... Tp dalam pagi2 tu, banyak la jugak kereta2 kt highway 2.. Sume nyer menghala ke arah Melaka-N9-KL.. Aku agak2 la menghala ke sane kan..hihihi... Ayah n kawan2 dia masing2 bawak laju sey... Kalau aku yg bawak kereta, nampaknyer cm x terkejar la...huhuhu.... Perhentian pertama, kami singgah di Perhentian Rehat kt Tangkak... Kt ctu aku ingat dorg benti untuk makan ke pe... Tp rupanyer untuk buang air je... Aku da la lapar giler time 2... Seb bek la ade org jual2 buah n roti kt ctu... So, bile sume da hilang penat, teruskan lagi perjalanan sampai la masuk ke exit Melaka...

Friday, December 23, 2011

Melaka Aku Datang

Bismillah... Salam dan Hye semua... Pada enrty kali nie aku nk cite ckit la pasal aku nk pegi Melaka esok.... Da lame aku x datang melaka n jalan2 kt sane.... Last aku pegi Melaka pon time konvo aku tahun lepas... Hurm... dekat setahun la jugak yer...hehehehe... Yela, nk pegi sane x de geng kan.. Kan best kalau ade kawan2 yg kaki jalan n kaki bercuti...huhuhu.. So, boleh merantau ke mane saje... :)

Oh yer, bercerita untuk pegi Melaka esok, hurm...mcm2 yg da dibeli... Dari segi pakaian, makanan n macam2 lagi la... Kalau bab2 kereta nie, ayah ler yg settle kan... But kalau bab2 makan n pakaian, mak la yg selalu cbuk pasal 2... :)... Untuk pegi Melaka nie, sebenar nyer dari Khamis malam 2 aku da mula pegi cari2 barang untuk bawak pegi Melaka... Tp x sempat la nk cari banyak sbb da malam kan..huhuhu... So, td la pegi cari barang2 dengan mak... Pegi bertiga ngan adik bongsu aku 2.... Lgpon kalau pegi ramai2 ngan adik2 aku, nanti mcm2 yg diminta nyer... huhuhu.. Yela, nanti kt Melaka, nk belanja lagi kan... :)... Ri nie, rezeki murah sbb ari nie aku dapat duit..heehehehe.. Alhamdulillah.... Rezeki yang ade nk dikongsi dengan adik beradik n kawan2... :)

Hurm..bercakap nk pegi Melaka esok, mcm2 tempat la nk pegi... Tp 2 sume perancangan je sbb takut hujan kan... Skang kan musim hujan...huhuhu.. Ok la kawan2, actually x de idea nk cite pe... Nantikan next entry aku yer.. Nanti aku update lagi cite aku pegi Melaka ;)

Jumpe lagi kawan2 ;)













Lovely

misz_pja

Thursday, December 22, 2011

Gumbira....

Bismillah...Salam dan Hye semua... Pada mula nyer pagi td aku rase sangat2 sebal dan sedih taw sbb terima suatu berita yang sangat menyakitkan hati... Mmg geram giler la aku time 2.... Heee...rase nk je pelangkung kepala dia... Tp korang taw la aku mane berani nk buat cm 2 kan...hihihihi... Actually sejak dari ari aku dengan akak2 nie terima award sempena kejayaan kami semua dalam six sigma lagik kitaorg da mengharap duit yang RM5K tu.... Tggu punyer tggu x dapat2 gak...huhuhu... Boleh dikatakan nk dekat sebulan la jugak tgg duit 2... Eh, ye ker sebulan??? hurm...aku pon x hengat...hehehe.. Jgn marah yer :P

RM5K... Banyak tu untuk dibahagi 5 org... At least pon, sorg dapat RM1K.. Banyak kan... Sape lagi nk bg duit cm 2... huhuhu.... At last, ari nie, dengan rase gumbira nyer kami diberitahu yang cheque 2 da ade n awal2 lagi kami da taw cheque 2 atas nama our Boss... Baru semlm aku tanye betul2 kt bos yang da dapat ke belum cheque 2... N dia kate blom.. But now, akhir nya dapat jugak kami cheque 2... Tp kan, dapat cheque 2 dalam pukul 4 lebey... Hurm... kalau la cheque 2 dapat pg or be4 kul 4, boleh la merasa dapat duit 2 esok..hehehe.. But, masukkan cheque 2 pon da pukul 4.30, so nampak nyer ari selasa la baru dapat... Yela, nk clearkan cheque 2 kena amik mase 1 ari setengah n ari bekerja je.. So, ari Isnin cuti, sbb 2 la cheque 2 clear ri Selasa... Xpe2 sabar lagik....

Tp yg kelakar nyer, bile dapat taw yang cheque 2 da ada td, punyer la kecoh tol kitaorg nie..huhuhu.. Argh x pe la... hehehehe.... Pas 2 aku siap tepon bos 2 nk bgtaw yg da dapat cheque... Pas 2 cepat2 bos bg no.akaun dia..hahaha.. Pe lagik, kak yana n kak ila terus pegi bank masukkan cheque 2.. :) So now, kena la tggu ri Selasa.. Hopefully dapat la rezeki lebih..kihkihkih... Hopefullyyyyyyy........ :P

Ok la kawan2 esok aku da start cuti... Saje je cuti sbb nk pegi beli barang untuk pegi Melaka Sabtu nie... Hurm...mcam2 beli... Td pon pas Maghrib aku dengan mak kuar... Dari satu destinasi ke satu destinasi kami tujui...hehehe... First ke jusco... Nk bayor duit kereta Avanza family aku... Tp kt jusco punyer la ramai org... Almaklum lah tgh Sales J Card katenyer...patot la ramai org...huhuhuhu.... Nk bayar kereta 2 kt Maybank Jusco 2.. Tp ramai lak org beratur, n aku siap tanye kak yana n kak ila mane lagi de Maybank... N at last kami pegi Maybank area Nusa Bestari... Tp masalah nyer susah lak nk parking td... X jadi masukkan duit..ish2... esok la nampaknyer kena pegi lagik... Pas 2 patah balik ke Tesco lak... Tujuan nyer nk pegi bayor duit kereta aku lak... Da bayor, aku pegi ajak mak masuk dalam Tesco 2.. Nk cari baju la katekan nk pakai pegi Melaka...huhuhu... Ala..murah je.. Aku nie bukan jenis yg branded2... So, mane yg cantik, beli je la walaupun murah...huhuhu... Pas je beli baju, terus turun kt KFC sbb mak aku lapar sgt2... Aku ajak makan roti canai x nk plak sbb mak aku ckp menggemukkan... Aik?? Kalau makan KFC 2 pon menggemukkan gak kan...hhuhuh.. X pe la, ikut je la maybe mak teringin nk makan.. :)... Makan punyer makan x sangka lak da pukul 10... Cepat2 n lastly terus balik umah....

But, esok ade lagi tujuan nk kuar nyer... Esok nk g beli barang2 lain lak...hehehe.. Oh ye, aku lupa lak, td time kt tesco, akhirnya aku dapat gak beli Sling Bag yang selama ini aku idam2kan... AKHIRNYA....huih... :) So, ley la pakai g Melaka t...hehehe... Ari nie penuh dengan kegumbiraan... Mcm2 yg dapat ari nie...hehehe... Ok la kawan2, jumpe lagi di next entry yerrrr.... TGGGGUUUUUU.....














Lovely

misz_pja

Terkejut.. Tak Sangka...

Bismillah... Salam dan hye semua... Rase nyer da lame aku x update yer... Lame x la lame sangat kan... Baru sehari x update da rase cm lame...hehehe... Ok la kawan2 anda pe habaq?? Den raso cm x sihat ler sbb kena hujan... huhuhuhu.. Tekak rase pahit dan batuk sume ade... Ok la.. Straight to the point yer.. Berbalik kepada tajuk entry aku ri nie, aku nk cite la ckit pe yg jadi pada aku semlm petang...

Actually sesuatu yang x disangka2 sebenarnyer... Ku pikirkan dia main2 je.. Tp rupa nyer SERIUS.... Ish2..keseriusan nyer disokong oleh akak2 ku di opis lak 2...huhuhu... Hurm..cm no nih?? Pas 2 tibe2 balik td dia siap ckp kt aku suh pilih lagu 2... hurm...lagu pe den nk pilih nie.... Poning2... Argh...x pe la minta tolong akak2 la tolong suggest lagu... Tp kan suara aku da la x sedap taw.. cm no den nk nyanyi nie...huhuhu... Kalau dulu, mmg la den menang dalam pertandingan 2... tp 2 cite 10 tahun dulu... Now, suara aku x sedap mane pon.. Kang baru je buka mulut, da turun hujan...huhuhu.. Da la now mmg zaman ujan nie kan.. Makin lebat la nampak nyer kalau aku nyanyi...hehehe...

Hurm...tp kan ade kawan aku sorg nie, dia ckp nie la peluang aku nk tunjuk bakat sebenar nyer... Tp dengan suara aku cm nie, boleh ke nk tunjuk bakat... Kalau akak2 opis lagi sedap taw suara dorg... Aku nie boleh la... Kalau nk karaoke kt karaoke jamban boleh la..huhuhu.. Hopefully kalau betul la aku akan berduet la ngan dia 2, suara aku x la seteruk mane pon kan... Tp lagu 2 x ley lagu yang tinggi2 cm lagu Kak Ziana Zain 2 yer... Kang kuar plak suara angsa....hehehe... Lagu ber'range' rendah n steady boleh ler yer... :)

Dengan keseriusan dia juga, aku dengan serius nyer akan pergi praktis kt tempat karok.... Yela, x kan nk karok kt tgh2 shopping complex plak kan...huhuhu... gurau jer.. :P... Mulai ri ahad nie kena berlatih yer...hahaha.. excited siot aku nie padahal td punyer la takut...kihkihkih.... X pe la... Mane taw tibe2 mase aku nyanyi semua org terpegun la katekan...hahaha... Perasan siot... Bior ler aku nk perasan pon... Itu hak aku yer..kihkihkih... Oh ye, lagu2 yang dicadangkan akak2 ku td cm lagu "Jangan Ada Dusta Di Antara Kita"... hurm..not bad gak lagu 2..lgpon range lagu 2 x la tinggi mane pon kan.. so, aku x yah la nk tarik2 sgt..hehehe... Perasaan terkejut n x sangka 2 telah hilang dek semangat dari akak2 n kawan aku sorg nie.. :) Pe de hal, NYANYI je la... wah2...berlagak siot... X de la berlagak, takut still ade cuma nk sedapkan ati, so ckp la cm 2 kan..hehehe... lalalalala....

Ok la kawan2 nanti aku update lagi yer perkembangan terkini lagu yang bakal aku nyanyi 2...hehehe... Saje nk share. ;)

C U later ;)














Lovely

misz_pja

Monday, December 19, 2011

Menu Masakan Tengahari.....

Bismillah... Salam semua... hye.... Just nk bgtaw pe menu aku masak ri nie... hehehe.. gediks.. :P. jangan marah yerrrr.... X de la, ari nie mak aku kena keja ade meeting kate nyer kt sekolah... So, tugas memasak n membasuh sudah semestinyer mesti tugas utama aku bile mak aku x de kt umah... Tp bile mak aku ade, mak hanya akan amik alih tugas memasak je..... Yg lain2 sume aku buat yerrr..... hehehe...

Sunday, December 18, 2011

Shopping @ Mydin dan Makan Roti Canai

Bismillah... Salam semua... Hye... Pe kabar anda ari nie?? Saya? Ok je...huhuhu.. Cuma x tahan sejuk je sbb hujan je kan sepanjang ari nie... Bile da hujan, mata pon terkatup da hendak nyer...hehehe... Paham2 je la yer.. :)... Oh ye, aku nk cite pasal aku ri nie shopping kt Mydin... Mydin je?? Ok la 2... Nk pegi jauh2 malas... Hujan2 nie malas nk bergerak sangat...huhuhu.... Lagipun tujuan nyer ke Mydin cuma nk beli beras je... Beras 1 Malaysia.. Ok gak taw beras 2.. Cube la yer... :)

Nie la Beras 1 Malaysia

Tentang Dhia

Bismillah... Salam semua... Ari nie aku nk bercerita ckit pasal satu cerita (drama) di mana aku rase best n aku pasti korang sume mesti layan cite nie kan........ :) Drama nie tajuk nyer "Tentang Dhia"... Episod pertama aku tgk, aku ckp dalam hati, hurm..boleh la cite nie kan... Tp lame-kelamaan cite nie makin best dan kalau korang tgk, mesti geram, simpati sume ade...huhuhu... Walaupun cite nie hanya disiarkan setiap ari Isnin hingga Khamis je, tp peluang nk tgk 2 mesti korang x lepaskan kan2...hehehe... Cite nie pukul 7 malam.. Time 2 la azan maghrib berkumandang.. Tp pas solat, mesti la tgk balik kan...ehehehe.. Same la cm aku... :P

Saturday, December 17, 2011

Perancangan Hari Isnin....

Bismillah.. Salam semua... Hopefully segala perancangan untuk hari Isnin nanti berjalan dengan lancar... So, x de la jadi cm semlm.. satu pe pon x jadi.. huhuhu... Pe perancangan aku?? Firstly, aku dengan mak nk pegi buka akaun adik aku... Akaun SSPN... Tp kan, aku tgk kt iklan tv berkaitan dengan SSPN nie, dorg ckp kena buka kt Maybank.. Boleh x ek kalau nk buka kt CIMB?? Kalau boleh, nk je buka kt CIMB..huhuhu.. Senang.. :)...

Nie la dia si kecik 2..hehehe

Friday, December 16, 2011

Cuti...Perancangan Ke Mana??

Salam sume.. Bismillah... Aku sebenar nyer x ley nk tido... Huhuhu.. Mentang2 la cuti...hehehe.. Mata nie seakan2 x nk lelap lak... Mane x nyer, td pas je solat Maghrib, boleh plak aku tertido.... Hurm.. bile da tido td, terjaga kul 10... Pas 2 pe lagik, mata nie makin segar bugar la nampak nyer... huhuhu....

Aku saje nk ckp pasal plan aku bile aku cuti nie... Mcm2 plan... Yela, da la susah nk cuti kan... Cuti aku ade lagik 9.5 lagi... Nanti nk cuti lagik..huhu...dapat habiskan separuh pon jadi la... :) Cuti nie g mane je?? hurm..mcm2 plan sebenar nyer... Kalau ri Jumaat, plan nyer nk pegi check up pasal aku sakit cm aku ade ceritakan dalam entry aku sebelum nie... Insyaallah.. Doakan aku x de pape yer...huhuh... Aku nie sebenar nyer malas ckit nk jumpe2 doktor nie... Tp bile ade kemungkinan ia berkaitan dengan jantung, aku mula ase takut... huih... Hopefully aku x de pape la hendak nyer... Akak2 kt opis risau gak tentang aku nie.. Thanks :)

Thursday, December 15, 2011

Hari ini....

Ari nie, semua orang tegur aku sbb aku pakai baju kebaya indon... warna kuning hitam plak 2...huhuhu... Sume org tegur ckp nampak lain..hehehehe.. thanks :P (cm gediks plak)...hahahhaa... perasan lebih sey aku nie... Yela, x de sape nk puji kan2.....hahaha....

Bicara Hati di Drama kan....

Korang penah bace x novel nie? Novel Bicara Hati hasil karya Damya Hanna.... Novel nie merupakan salah satu novel favorite aku.. Aku suka sangat novel nie... Bile bace novel nie, aku dapat bayangkan betapa hensem nyer Tengkus Syahran dan betapa cantik nyer Zahlia... huhuhu.. Berangan je lebih bile bace novel...kihkihkih... Kalau korang masih x ingat lagik novel nyer yang mane satu, nie cover depan novel nie...

Nie la cover novel 2....

Wednesday, December 14, 2011

Sedih... Cerita Tentang Si Dia....

Bismillah... Aku terpanggil untuk memberi curahan rasa, pe yang aku nampak selama ini bila aku membace blog akak sedaraku, Puan As... Beliau telah menceritakan tentang kehilangan seorang ayah baru2 ini... Aku sangat sedih bila membaca segala curahan hati dan rase yg beliau telah tulis... Menitis airmata ku bila membace segala baris ayat yang beliay tulis... Segala pengorbanan, kenangan bersama arwah ayahnyer telah berlaku depan mata aku dan family aku sbb antara ramai2 adik beradik mak, family aku hanya rapat dengan family akak sedara ku ini... Boleh dikatakan jika ade kelapangan, kami sekeluarga dan pergi ke rumah akak sedara ku....

Sakit....

Bismillah... Hye semua.. Aku just nk update pasal pe yg jadi pada aku petang td... Sebenar nyer dr pagi td, tangan kiri aku da sakit taw.... Rase sengal2 dan x boleh nk genggam... Aku x taw nape.. Da kerap da jadi cm nie... Tp akak2 ku di opis ckp suh urut2 tangan 2... Bila da urut, aku da rase lega n tangan aku da boleh genggam n gerak2 taw... So, aku ckp Alhamdulillah la sbb x de pape yg jadi...

Nk beli Ipad @ Blackberry

Bismillah... Assalamualaikum... Pagi yang gelap kini sudah cerah... Ish2.. pe la aku merepek nie.. Actually aku nie berangan la nk beli Ipad.. Dari dulu lagi nk beli,... Tp asyik x berkesempatan je... Selain dari Ipad, berangan jugak aku nie sebenar nyer nk beli Blackberry kan... Ish!!! Berangan x abis2... Nk beli cm ne... Duit nyer asyik pakai jer... Duit yang ade nk simpan.. X nk guna sbb duit 2 untuk time sesak2 je.. huhuhu... Mesti korang ingat aku nie kedekut kan...huhuhu.. X pe la... Aku nie pk jika time x de duit.. Kang kalau da x de duit, nk pinjam kt org malu n x sume org nk bg pinjam kan... Baik aku simpan je duit 2...

Tuesday, December 13, 2011

Ngantuk...

Ngantuk... oh ngantuk... Da la bos ade ri nie... Cm ne nie... Mane x ngantuk nyer, pagi2 lagi da makan nasi lemak... Semlm aku suh la mak aku buat sarapan.. X sangka plak mak aku akan buat nasi lemak... Tp pape pon, nasi lemak mak tetap yang the best... hehehe.. Puji la ckit kan..huhuhu...

Monday, December 12, 2011

Tetibe Teringat......

Bismillah... Tajuk entry aku kali nie cm tetibe teringat kt pakwe kan... hahahaha.. x la.. aku sebenar nyer tetibe teringat kt Princess Diana... Dulu aku minat sangat2 kt dia... Sampaikan aku ade koleksi video mengenai dia... Termasuklah biografi tentang dia... tp now aku da x ley nk tgk lagi da sbb sume 2 ade dalam laptop aku... laptop aku da kena amik hard disk nyer oleh along ku sbb dia nk buat hard disk 2 as a external hard disk.... lagipun, da lame kot aku x bukak laptop aku 2 sbb screen nyer rosak... sayangkan... huhuhuhu...

Cuti Oh Cuti

Salam dan selamat sejahtera... Hurm...nk ckp pe ek... Aku nie tiap kali menulis mesti bingung nk mulakan ayat kan..huhuhu... Biase ler.. Org x biase menulis (poyo plak)..kihkihkih... Actually aku nk ckp pasal cuti aku nie... Cuti aku ade lagik 11.50... Nie da masuk bulan Disember, tp masih banyak lagi cuti aku nie... Nk cuti, kang ade yang tanye mcm2..hihihi... tp aku nk gak cuti... nk buat mcm2 time cuti 2... nk pegi sane sini..hihihi... Aku da ikut cm Kak Yana lak... Apply n submit dulu.. t baru bgtaw...hehehe....

Jom Layan Kuch Kuch Hota Hai

Hurm.. tgh syok cari cite untuk di download, tibe2 ternampak lak satu cite hindustan nie.. cite yang digemari oleh semua org satu ketika dulu... Kuch Kuch Hota Hai.. Jom layan... Video nie banyak part... Sorry yer panjang lak.. Pape pon, Layan.......

 Part 1

Tolonglah Mataku....

Kenapa aku tulis cm 2 as my entry kali nie?? Actually sebenar nyer aku x dapat nk lelapkan mata... Dalam erti kata lain, x ley nk tido... huhuhu... So, bile x dapat nk tido, pe lagik, berfb dan berblog la nampak nyer...huhuhu... Actually td mata aku da nk lelap sebenar nyer pas je gosok baju td... Tp bile da berpeluh2, x jadi da nk tido.. ish2.... Cm 2 plak kan..huhuhu...

Sunday, December 11, 2011

Broadband....Kasut....Gerhana Bulan....

Bismillah... Assalamualaikum wbt... Buat pertama kalinya aku akan meng'update' blog aku nie dari umah... Almaklumlah, da beli broadband la katekan... huhuhuhu... tp itu pon kalau idea untuk menulis datang la yer..hihihi... Ok la, aku nk cite pe ek ri nie...

Thursday, December 8, 2011

SYMP

Kenapa aku ckp cm 2?? Confius2 kan..hahahah... actually sebenar nyer aku nie hanya menurut perintah kata bos aku... aku nie kan kuli je..so, ikut je la.. (ayat pasrah la plak).. poyo jerk..hihihi... Ada baik nyer jugak aku pindah ctu sebab privasi ckit..hehehe....

Tuesday, December 6, 2011

Kerenah

Ish2...mcm2 kerenah dengan sorg nie... orang ckp cm nie, dia pon still nk cm 2 jugak...ish2.... cm no aku nk terangkan pon x taw la yer...huhuhu.... hurm...dulu dia x de la cm nie... skang nie je cm lain ckit je... aku pon kadang2 pening pale dengan kerenah dia nie taw.... kalau x ikut kate dia, kang aku dituduh menderhaka la plak...hahahha (menderhaka?? poyo)...hehehe... pe nk dikato kan lagi.... ikut saje lah... aku nie ibarat mentimun... digolek sane, digolek sini...huhuhu...

Monday, December 5, 2011

Filem Ombak Rindu

1Disember 2011 bermula lah tayangan filem Ombak Rindu yang diadaptasi kan dari Novel "Ombak Rindu".. Ombak Rindu nie hasil karya Fauziah Ashari... Cite nie ada suka, ada duka dan mcm2 perasaan bila anda bace novel nie... Tp x taw la hasil nyer bile difilemkan macam mane kan... Berdasarkan the making, cm best je cite nie.... Pe lagik, jom la kita tgk beramai2 di pawagam.... :)

HR Open Day 2011

Tarikh yang ditunggu akhirnya tiba juga yer...hehehe... HR Open Day 2011... Mula2 kate start event nie pukul 10.00 pagi tp last2 nk dekat pukul 11 jugak start...ish2... cm no la boleh lambat kan...huhuhuhu.... Aku mula2 malu taw nk duk kt tempat duk depan stage 2 sbb tempat duk yang disediakan mmg terhad, n x banyak kerusi yang disediakan... Almaklumlah, kt belakang 2 ade scale model yang tidak dapat dialihkan atas2 sebab2 yang tidak dapat dielakkan.... Oleh sebab itulah dorg letak hanya beberapa kerusi je... Aku, Iryani Zainal dan Cik Azie segan nk duk ctu sbb kitaorg ingat untuk HOD je... ala..hentam sajelah.. kitaorg nie pon kira HOD gak la kan...kihkihkih... Perasan lebih...hahaha...  Iryani Zainal dan Cik Azie duduk kt barisan belakang kerusi aku.... Aku plak duk kt depan dorg.... Da la sorg2 kt depan 2, tibe2 pas 2 En. Jai, En. Salemy n En. Mahzan plak datang ctu nk duk depan aku.... Time 2 la aku ternampak rambut En. Salemy rupanyer da beruban...hihihihi... Da tua rupanyer bos Kak Yana nie...hahaha.. Yang lagi sorg 2, x ley kate ape la kan... Mmg da masuk ke usia emas..kihkihkih... :P (x baik tol aku ek...) X pe la bos, nanti raya saya minta maaf ek... hahahaha....

Thursday, December 1, 2011

Cerita Hari Ini

Pe yang aku nk cerita ri nie ek.... Hurm... Bismillah... Semlm akhirnya aku dapat gak lagu Shila Amzah ketika kecil iaitu IBU.... Lagu 2 best taw... Suara Shila 2 walaupun ketika kecil, still sedap gak... Hurm... sebenar nyer aku nk cite sesuatu....

Wednesday, November 30, 2011

Mase Berlalu

Kalau kita perasan kan, mase skang nie berlalu dengan begitu pantas skali.... Sedar x sedar, esok da masuk ke bulan yang terakhir bagi tahun 2011 iaitu Bulan Disember... Cepat kan??? Hurm...pe nk buat....huhhuh... Azam aku tahun nie nampak nyer cm x tercapai lagik la nampak nyer.... Nk taw pe azam aku setiap tahun?? Mesti nk KURUS!! Tp still x tercapai gak tahun nie... Nampak nyer kena la postponed azam aku 2 ke tahun depan... Aku siap ckp ngan adik aku, tahun depan dorg akan tgk aku kurus...hehehe... Taw pe adik aku ckp?? "Iyolah la 2...nk tgk ley kurus ke x???"... hish... dia nie melemahkan semangat aku ler....

Pe nk buat nie... mcm2 aku da buat untuk capai azam aku nie setiap tahun tp x tercapai gak...huhuhu.... :(. Xpe la, yang penting aku da cube kan... Tp yang aku geram 2, kawan aku sorg nie! Ade ke dia ckp aku nie DUGONG!!! X de ati sensitiviti langsung dengan perasaan orang.ish2... sabar je la... aku pon sebenar nyer x taw nk tulis pe nie... rase nk menulis... tp x taw nk tulis pe.. da merepek meraban da nie... Ok la... C U next entry...

Lovely

misz_pja

Tuesday, November 29, 2011

Aktiviti Hujung Minggu

25-Nov-2011 = Aktiviti hujung minggu aku banyak dihabiskan bersama family aku.... Ari jumaat (aku cuti), aku keluar berdua dengan mak aku... jalan2.. berdua lebih baik...hehehe... Aku kuar umah 2 pukul 11 lebih... Mula2 pegi la bank dulu (cucuk duit da gaji kan), pas 2 baru pegi basuh keta... Sebelum kuar nie, aku tgk kereta aku, hurm...da cm x serupa keta sbb kotor yang amat... Aku x taw la nape ley kotor sgt 2... Malu pon ade gak nk bawak keta 2 kuar kan... Aku pon ape lagik, bersih kan la dulu ckit2 mane yang ley lap kan...boleh la ilang ckit kotor nyer... so, x de la aku malu sgt... da bersih2 kan ckit 2, terus la pegi bank...

Aku parking la kt sebelah keta nie... ade sorg mamat dalam keta 2... Mamat 2 tgk aku punyer keta pas 2 dia gelak2... hish! x guna tol.. taw la keta aku kotor... aku peduli pe kan..keta aku, aku punyer pasal la.... pas 2 pas je kuar dari bank n nk masuk keta balik, mamat 2 tgk lagik...gelak2 n senyum2 lagik.. aku wt bodoh je... da mik duit je, aku terus menuju ke destinasi seterusnya iaitu "Basuh Kereta".... Mase aku masuk kan kereta kt tempat nk basuh 2, org India (tukang basuh keta) nie pegi gelak2 kan aku pas 2 geleng2 kan kepala tgk keta aku kotor sgt...hish!! nie lagik sorg... nk basuh, basuh je la.. nie x, kang aku mik balik x jadi basuh kt ctu padan muka...huuhuhu.... Aku da sakit hati punyer pasal sampaikan org 2 ckp nk polish x keta aku buat bodoh je...hahaha... padan muka... 2 la sape suh bg aku marah.. (sebenar nyer x de la marah sgt)..heheheh

Next destination, Petronas Nusa Perintis. Aku tuang minyak bagi penuh nie..hehehe... nk berjalan ke sane sini punyer pasal kan.. so, pas 2 x yah isi lagik.. :)... pas je tuang minyak, aku terus amik mak aku kt sekolah.... tggu punyer tggu, nk dekat pukul 1 gak la mak aku kuar dari pejabat dia... hurm...jenuh aku tggu... seb bek la aku bawak novel untuk bace... kalau x, mmg melangut aku sorg2 dalam keta 2...hehehe... lepas je amik mak aku, aku terus ke destinasi yang pertama kami iaitu Jusco Bukit Indah... selepas selesai urusan di ctu, kami terus ke tesco lak selesaikan urusan aku... mase kt tesco, aku sempat lagi 2 beli Cool Blog (minuman yang aku suka)... pas 2 kitaorg terus la balik umah... sampai je umah, aku pe lagik, da penat drive kan, tido..hehehe...

26-Nov-2011 = Pagi2 lagik mak da kejut aku sbb ari nie punyer aktiviti, kitaorg kena pegi ke majlis kawin abg sepupu aku iaitu Abg Saiffil dan pasangan nya (aku x taw name)...hehehe... Mula2 kitaorg bertolak kuar dari umah pukul 8 lebih.. mesti korang ingat awal kan.. yela, mane x nyer nk sampai ke umah makcik aku yg kt pontian 2 pukul 9 sbb kitaorg nk bertolak ke umah pakcik aku (yang anak dia kawin) 2 pukul 9 lebih... tggu punyer tggu, kitaorg gerak gak la dalam pukul 9.30 pagi....

Aku dengan family aku ikut abg Ate sbb kitaorg ingat jalan yang dia bawak nk g umah pakcik aku 2 lagik dekat dari jalan yang slalu kitaorg ikut tp rupanyer lagik jauh kot... hurm..x pe la.. nk buat cm ne kan.. da terikut... hentam sajalah...hihihihi.... kitaorg bertolak pukul 9.30 pagi, n sampai umah cik usop (pakcik aku) pukul 11 pagi... lebih kurang 2 jam jugak la perjalanan dari pontian ke batu pahat 2...ish2... kematu punggung duk dalam keta... da la time 2 ayah aku bawak keta aku (viva)... pe lagik lagik letih ler duk dalam keta...hehehehe... kalau bawak keta ayah aku, ley la jugak baring2 kan... kalau keta aku kena duk tegak je la... dengan adik aku si comel 2 lagik, n adik aku yang perempuan 2 sorg... kira penuh la bahagian belakang... muat2... mampat...hahahhahaha....

Mase dalam perjalanan 2 aku cbuk duk msj dengan Kak Long... Yela, mane x nyer, kak long da sampai kt umah cik usop tp kitaorg x sampai2 lagik... jenuh la dorg tggu kitaorg hampir 2 jam...huhhuhu... 2 yg aku duk msj2 ngan Kak long 2...hahahaha.... pas je sampai, kitaorg siap terus pegi makan 2... x menyempat2 nk masuk umah dulu...hehehe.. kitaorg da nampak kak long n family kuar, so, pe lagik kitaorg pon terus ajak dorg g makan dulu then baru lepak kt dalam umah.... makanan, not bad... ok la... sedap gak... tp yg kelakar nyer, time tgh makan 2, tibe2 ayah aku terperasan plak ade sorg budak nie yg keja catering 2, muka dia sama sebijik cm adik aku si kecik 2... mmg kalau org tgk, orang akan ckp adik beradik la...hehehehe.... Ayah aku pon pe lagik, mengusik je la... pas 2 adik 2 datang la kt meja kitaorg nk angkat pinggan nie, pas 2 ayah aku ngan cik leman (ayah kak long) siap tanye macam2 kt adik 2... tanye name sape, duk mane, umor bape..heheh...kelakor lak bile ingat2 pe yg jadi.... pas 2 ayah aku ckp nk x bergambar berdua, dak 2 senyum je... adik aku da malu2...hahahaha....

Pas kitaorg makan, agenda seterusnyer pe lagik, berceloteh dan berbual la kejanyer... kitaorg masuk dalam amik port, time 2 la start berbual... Mak2 dengan citenyer, aku dengan kak long la cite mcm2...hahaha... mcm2 la kitaorg bualkan... kalau nk taw, gambar dalam kamera aku 2, lebih banyak gambar aku dengan kak long dari gambar org lain...kihkihkih... nk wt cm ne kan, org da tangkap gambar kitaorg... bukan kitaorg yang nk kan...hehehehe..... da penat2 berbual, kitaorg kuar la... time 2 plak pengantin pon sampai.... bile da kuar 2, kitaorg da x masuk2 lagik da.... terus je kt luar tgk org bergambar2..hehehehe... pas 2 da puas tgk org bergambar, nk balik da... salam2 n balik... 2 je la aktiviti ri 2... penat taw.... tp seronok... :)

Nanti next entry aku akan upload gambar kt umah pakcik aku 2...

C U next entry...

Lovely

misz_pja

Wednesday, November 23, 2011

Inai....

Actually sebenar nyer da lame kot aku x pakai inai... nie baru pakai balik...hurm.... adik aku yg pakaikan... Aku x taw yg inai 2 pakai separuh jari je.... huhuhu... tp adik aku pakai kan hampir 2 nk penuh satu jari...huhuhu.... orang tgk jari aku cm 2, cm pelik... aku pon x taw sebenar nyer, ikut je la pe adik aku buat...hehehe... x pe la...org nk gelak ke pe ke, hentam je la... t kalau aku kawin (tah bile la) aku nk ikut cara yg betul...hehehe... nie gambar2 jari aku yang manis nie pakai inai.... ;P

Jari tanpa cincin....

bersama cincin pemberian EMAK....

nampak gemuk kan jari aku...hehehe

Oh ye, kalau nk taw, cincin 2 bukan cincin pertunangan yer... 2 cincin mak aku bg...hehehehe....
Jangan salah paham yer... :)


Lovely

misz_pja

Tuesday, November 22, 2011

Malaysia Menang EMAS!

Yahoooo!! itulah perasaan yang tergambar ketika menyaksikan perlawanan akhir bola sepak antara Malaysia dengan Indonesia... Walaupun Malaysia tidak mempunyai pemain2 import berbanding dengan pemain2 dari Indonesia, tp aku berbangga sbb rakyat malaysia sendiri dapat menewaskan musuh tradisi kita sejak sekian lama...... yuhuuuuu.... betapa gembira nyer ketika ini...hehehehe....

tp kan time perlawan berlangsung aku x berapa nk tgk sgt sbb x sanggup nk tgk... tp bile pasukan malaysia da sumbat satu gol penyamaan, time 2 ayah aku pon baru balik umah, so ape lagik, tgk la dengan ayah aku.. tp 2 pon aku tgk x tgk gak la sbb cbuk men game...hahaha... tp org laki kalau tgk bola, mesti mulut je bising...ehehhehe.... Alhamdulillah...bising2 dorg 2 berbaloi kan..hihihi....

Malaysia menang melalui sepakan penalti setelah tiada penambahan gol dijaringkan ketika waktu perlawanan penuh mahupun masa tambahan.... Time penalti 2, aku mmg tumpukan perhatian sepenuh nyer la...takut pon ade taw... tp pape pon, aku nk bgtaw yang wira sebenar pasukan malaysia pada malam td ialah Apex... dia berjaya mematahkan beberapa serangan berbahaya dari pihak lawan dan berjaya menjaga gawang gol ketika sepakan penalti.... sebaik sahaja malaysia menang, screen tv tertumpu pada beberapa penyokong Indonesia yang ada nangis n sugul... nk wt cm ne kan.... Malaysia THE BEST! hehehe...

Jom kita layan sepakan penalti yang menjadi penentuan Malaysia menang malam td.... Enjoy! ;)


Hopefully lepas nie pasukan harimau muda negara kita akan melakar lebih banyak kejayaan di peringkat asia mahupun antarabangsa.. mane taw, satu ari nanti akan berjaya masuk ke Piala Dunia kan.... Semua bergantung kepada kerja keras semua pihak... All the best to pasukan Malaysia..... Buat yang terbaik menentang Syria nanti ;)

Lovely

misz_pja

Friday, November 18, 2011

REDHA

Redha, itulah perkataan dan ucapan bila kita tgh hadapi sebarang kesulitan kan...huhuhu.... Tp kadang2, aku jugak x kuat untuk hadapi segala dugaan yang terjadi pada diri ini... Sungguh.. aku sebenar nyer bukan orang yg tabah dan kuat... cuma orang selalu nampak aku nie cm banyak sabar...tp sebenar nyer x... kadang2 bila terjadi sesuatu, aku la dulu yang lebih sensitif.... :(

Baru2 nie aku lalui satu peristiwa yang buat hati aku sedih, kecewa dan mcam2 lagik.... Nk terangkan mcm mane perasaan aku time 2, betapa sukar nyer.... Hanya Allah sahaja yang tahu pe yg aku rase time 2... Aku x mampu nk sempurnakan kebahagiaan yang diminta oleh orang 2... Now, ape yang aku boleh buat, aku hanya mampu berdoa agar diberi kekuatan hati, nurani serta fizikal dalam menghadapi segala dugaan.....

Cinta kan seseorang x bermakna kita harus memiliki orang itu... Aku adalah salah seorang yg tergolong dalam kumpulan seperti ini.... tp aku bernasib baik sbb dikelilingi oleh orang2 yang sayangkan aku dan sentiasa beri aku semangat untuk hadapi segala dugaan.... thanx to kawan2... :)

Pada sesiapa yang tergolong dalam group yang cm aku nie, banyak2 bersabar la yer... Ada la jodoh kita 2 nanti dan setiap masalah ade jalan penyelesaiannya... cuma yang penting kita hanya perlu bersabar....

Lovely

miz_pja

Monday, November 14, 2011

Akhirnya......

Akhirnya tarikh hari ini merupakan satu kelegaan pada aku.... Seorang lelaki yang sering dikaitkan dengan aku, akhirnya aku dapat taw dia da bertunang....hehehehe... Lega taw.... So, pas nie x de la gosip2 aku dengan dia lagik... :) Kepada si "dia" tahniah... Sangat cun tunang awak 2... :)

Lovely

misz_pja

Friday, November 11, 2011

Buat Pertama Kali

Mesti tertanya2 kan pe la yg aku maksud kan dengan tajuk entry aku kali nie.... Ok la... Sebenar nyer buat pertama kali aku ingin berkongsi dengan semua dalam seumur hidup aku, aku buat kad hari jadi...hehehe... Tp buat secara online la yer.... Nie la kad yang aku maksud kan 2..... :)

Nie bahagian depan and belakang

Nie plak bahagian dalam.... 

Cm ne, ok x?? Men hentam je buat nie...hehehehehe....

C U...

Lovely

misz_pja

Thursday, November 10, 2011

Turun kan berat badan

Gemuk2.....Argh!! cm ne aku nk turunkan berat badan nie??? tolong2... da mcm2 cara aku buat, tp x turun2 gak...hish! tension sey.... kalau la aku ade duit banyak, ley pegi LONDON WEIGHT MANAGEMENT... dapat lah bentuk badan idaman aku...hehehe... Hurm..berangan je la aku nie... ntah bile tah dapat nyer..kihkihkihkih.... Tp doakan badan aku turun yer..hehehe

Lovely

misz_pja

Jom Layan Korean Movie - My Little Bride

Jom la tgk cite nie.. best sgt2... first time aku tgk cite nie mase aku kt kolej dulu... Arwah Ina (kawan baik aku) yang suggest aku tgk cite nie... Actually sebenar nyer aku time 2 berapa nk minat sgt korean movie... Tp bile dier ckp kalau aku tgk, gerenti aku akan tgk lagik... Dan mmg betul aku tercari2 dan tgk cite 2 taw... Da lame sebenar nyer aku x tgk cite nie... Dan semlm baru aku terpikir nk download cite nie... best wooo... korang tgk la.. best sgt! Jom layan... Tp cite nie banyak part taw... so, layan je la ek..hehehe :)

My Little Bride_Part 1

My Little Bride_Part 2

My Little Bride_Part 3

My Little Bride_Part 4

My Little Bride_Part 5

My Little Bride_Part 6


My Little Bride_Part7

My Little Bride_Part 8

Enjoy :)
Lovely

misz_pja

Gagal

Bila aku gagal untuk menarik perhatian dia, ape yang patot aku lakukan??? Diam je la kan... X kan la aku nk heboh2 kan satu malaya yang aku suka dia kan...huhuhu... X pe la... Biarlah kita mencintai dia dari jauh dari kita kecewa di kemudian hari.... chewah ayat x boleh blah sey aku nie... Sebelum mencintai orang lain, better kita cinta diri kita dulu kan... 2 lebih baik dari segala2 nya.... Peace ;) Senyum... :)

Lovely

misz_pja

Friday, November 4, 2011

Anugerah Skrin 2011

 Malam nie marilah sama2 kita saksikan rancangan Anugerah Skrin 2011 yang akan bersiaran secara langsung di TV3.. Karpet Merah akan dihoskan oleh Adzriefaiz Adzlan dan Nabila Huda serta ditemani dengan Juara Hos Bintang Pantene. Acara karpet merah ini akan bermula seawal jam 7.30 malam. Kali ini, kehangatan malam anugerah yang mengiktiraf penggiat2 seni di tanah air ini akan bertemakan 'Golden Glamour'. Manakala acara siaran secara langsung ini akan dihoskan oleh Ally Iskandar dan buat pertama kalinya Ally akan digandingkan dengan pelakon cantik, Rozita Che Wan

Malam anugerah penuh glamour ni akan mempertaruhkan dan mempertandingkan sebanyak 23 kategori meliputi 10 kategori drama, 7 kategori filem dan 6 kategori penerbitan dalaman serta 2 anugerah khas iaitu Anugerah Yasmin Ahmad dan Anugerah Artis Harapan Pantene. Hurm..yang aku dengar katenya malam nie persembahan daripada artis2 pon hebat2 gak... so, ape kate marilah ramai2 kita tgk anugerah berprestij nie kt tv3 malam nie... Next entry aku akan update senarai nama pemenang nyer yer....

C U...

Lovely

misz_pja

Selamat Hari Raya Aidiladha

Salam semua (x penah2 aku bg salam)...hehehe... Saje je.. Just nk ucapkan Selamat Hari Raya Aildiladha buat semua umat Islam di seluruh dunia... Marilah sama2 kita menghargai segala pengorbanan yang telah dilakukan oleh Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan kesabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah....

Oleh itu, sama2 lah kita hargai segala pengorbanan yang telah dilakukan x kira sama ada pengorbanan itu kecil mahupun besar....

Lovely

misz_pja

Thursday, November 3, 2011

Kek Batik....

Kengkawan... Untuk Raya Haji yg akan datang nie aku berangan2 nk buat kek batik...ehehhehe... x taw la jadi buat ke x... berangan je lebih...huhuhu... X pe la asalkan ade angan2 kan...hihihi.... Nanti aku akan update bila aku buat kek batik 2 yer.... :)

Lovely

misz_pja 

Blog saya...

Kenapa blog saya x ramai orang tgk..huhuhu.. cm ne nk bg ramai pengikut?? hurm..maybe saya nie x terkenal..hihihi... X pe la...asalkan saya dapat meluahkan pe yg saya rase dalam blog saya nie....

Lovely

misz_pja

Mula2 Gembira... Sekarang Sedih....

Tarikh 1 Nov 2011 (Selasa), aku merasa sangat happy bila da dapat pegi annual dinner UEM... Mmg aku enjoy la mlm 2... Da nk abis2 2 aku dengan azie,n yang lain2 cbuk bergambar... Aku pon dengan berani nyer minta gambar dengan si Lelaki nie... Mula2 aku ingat, dia ok je... Tp bila aku da bergambar 2, aku rase best la kan... Tp kan, x sangka dia akan suruh aku jangan letak gambar aku dengan dia kt mane2.... Hurm...x pe la..benda nk jadi kan.. aku jadi kan itu sebagai satu pengajaran... malas da nk pk2 dah... chill.... Thanx to Azie, Kak Nisa n Zeela sbb bg semangat pada den sbb perkara nie.... :)

Lovely

misz_pja

Wednesday, November 2, 2011

Doakan Yang Terbaik Untuk Saya...

Saya bukanlah seorang yg kuat bila hadapi dugaan2 x kira sama ada besar atau kecik.. Tp aku tgk mak aku kalau ade pape jadi pada diri dia, dia ok je... x melatah pe pon.. tp aku?? susah nk jadi cm mak aku... Aku nie sgt sensitif org nyer... Kadang2 aku sampai nangis mengenang pe yg jadi.... Aku nie x kuat sebenar nyer... walaupun org nampak aku gelak2, tp dalam hati nie Tuhan je yang tahu... Suka, duka semuanya aku tanggung sendiri... Bila aku x dapat nk tahan, aku akan ceritakan hal nie pada kawan2 aku cm azie, yan n yg lain2.. Alhamdulillah setakat nie, dorg banyak bg aku semangat untuk teruskan hadapi segala dugaan yang menimpa diri aku....

Ops..tadi aku bahasa kan diri aku nie as "saya"... tp now "aku" lak kan...hihihi... sorry ye...hahahahha... ok la..aku sebenar nyer nk lupakan pe da jadi pada aku ri nie... x pela... pe yg jadi, aku jadikan as pengajaran... Aku akan lebih berhati2 lagi pas nie bila nk buat sesuatu... hati org kita x taw kan... cukuplah aku rase sgt pedih ri nie... tp aku x nk pe yg jadi ri nie sebagai alasan untuk aku lemah semangat...... Go Go Fiza! :)

Lovely

misz_pja 

Monday, October 31, 2011

Maharaja Lawak Mega - Terbaik Minggu Pertama

Nie antara group dan individu yang aku rase paling terbaik mase first week MLM... Layan...

Paling Best! Kumpulan BP (Bawak Power) from Malaysia.

Second Group best! Kumpulan Boboi.

Nie yang solo best! JH (Jalil Hamid)

Boleh tahan la group nie.. suka yang kecik 2... walaupun nampak kecik tp umor dia da 27 tahun n da kawin taw.... Sangat cute :)

Pas nie akan update untuk second week plak... Oh ye, for your information, for the first week, tiada penyingkiran... Kita tggu second week plak performance dorang cm ne yer.... Oh ye, kalau nk taw, juri2 (pengkritik) bukan lah di kalangan pelawak taw... tp mcam2 bidang... Juri tetap, Datuk Chef Wan (Masakan), Zainal Abidin Hassan (Bola Sepak), Datuk Siti Nurhaliza (Penyanyi)... Setiap minggu akan ada juri jemputan... Untuk minggu pertama nie, juri jemputan nyer adalah Imran Ajmain from Singapore...

So, enjoy MLM yang terbaik yang telah saya pilih nie... :)

Lovely

misz_pja

Annual Dinner

Esok buat pertama kalinya, tanggal 1hb November 2011 aku akan menghadiri Annual Dinner... Annual Dinner UEM Land Berhad dan seluruh anak syarikat UEM Group bahagian selatan seperti PLUS dan lain2... Hurm.. x sabar rase nyer..hiihihi... Sejak diberitahu untuk diadakan Annual Dinner, aku merasa sangat excited.. Yela, x penah pegi dinner la katekan... Last pegi pon mase dinner untuk konvo dulu... tp 2 ngan kawan2 time study dulu... Nie dinner dengan orang2 opis dan org2 luar... Hurm.. mcm mane la nanti kan...

Bercakap mengenai dinner nie, dari awal2 lagik dorg da bgtaw tema untuk dinner nie ialah "Culture of The World".. Hurm..terfikir gak aku, baju macam mane la aku nk pakai nanti... Mcm2 la ade dalam fikiran aku nie taw sebenar nyer... Mcm2 fesyen ade dalam fikiran aku nie taw kalau korang nk taw... Nk pakai baju jubah ala2 kebaya la, jubah la, n mcm2 lagi la... tp x de satu pon yg menjadi aku nk pakai...hihihi... Lastly, aku decide pakai baju kurung kain cotton je...huhuhu... 2 pon nasib baik la mak aku bawak balik baju...huhuhuh.... kalau x, mmg x sempat la aku nk cari baju...hihihihi...

Aku kena jadi usherette taw... First time kena jadi usherette nie... Takut pon ade walaupun Puan Sohailah ckp tugas nyer mudah.. Mudah2 pon, kalau da silap tunjuk tempat duk org, malu gak kan..hihihi... Aku nk pakai kasut tinggi.. Hopefully, aku x terpelecok esok malam...hahaha.. x biase la katekan pakai kasut tinggi...huhuhuhu... Esok malam aku berdoa agar semua nyer berjalan dengan lancar...huhuh :)

Nie upacara majlis dinner malam esok... Hurm..x taw la bis awal ke x...


Ok la..nanti aku update lagi yer pasal dinner sok.. C U...

Lovely

misz_pja

Friday, October 28, 2011

Maharaja Lawak Mega (MLM)

28hb Oktober 2011 bermula lah satu pertandingan di antara otai2 lawak dari 3 negara iaitu dari Malaysia, Singapura & Indonesia.. Program ni start pukul 10.00malam tiap2 ari jumaat kat astro warna... so, pas nie jumaat malam anda semua akan diisi dengan program lawak yang dijangka hebat di nusantara...chewah..hihihihi.... Aku pon sebenar nyer x sabar nk tgk MLM nie.. Dari ura2 yang aku dengar, program ni akan lebih gamat dengan pengacara yang x kurang hebat nyer, AC Mizal.. So, akan kedengaran lagi perkataan yang sering AC ckp "KL, Peace Yow" (agak nyer la ejaan cm 2)..hihihi...

Tp kan aku ade la terbace dalam beberapa laman gosip, hiburan online, ade yg ckp dorg x berapa suka sgt AC jadi pengacara, sbb dorg kate AC nie x best la..itu la ini la... Tp pada aku, ok je.. x de masalah sebenar nyer kan... Ye la, AC pon kelakar jugak... So, What's the problem to all this people yang hentam AC nie?? Aku pon x paham la ngan dorg nie taw... mesti korang ingat, aku nie peminat fanatik AC kan?? x de la.. Aku biase2 je.. Tp aku minat cara dia bila mengacarakan sesuatu program... Dia boleh berlawak skali, so x de la nk serius..huhuhu... (aku x mention sape2 yer)....

Matlamat program nie sebenar nyer untuk mengangkat semua pelawak dan pelakon komedi berpengalaman yang before this lom penah lagik wt stand-up comedy... So, cm ne la gaya dorg kan... Kita tggu n lihat je... Hopefully program nie berjaya la yer...hihihihi....
Kita mulakan dengan pengacara nyer dulu... AC Mizal :)


Peserta2 MLM nie korang boleh tgk kt bawah nie.. ok.. :)

From Malaysia

ADLIN AMAN RAMLI (ADLIN)
Kod SMS :
ML ADLIN Ke 32999
Taip MLADLIN atau ML<3/5/10>ADLIN untuk (3/5/10 undian) ke 32999

JH (Jalil Hamid)
ML JH Ke 32999
             Taip MLJH atau ML<3/5/10>JH untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
 RAP
  • Aziz Kota
  • Pak Lah
  • Rama
ML RAP Ke 32999
Taip MLRAP atau ML<3/5/10>RAP untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
PIMAI
  • Sathia
  • Imuda
  • Mat Over
ML PIMAI Ke 32999
Taip MLPIMAI atau ML<3/5/10>PIMAI untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
HIRO
  • Illya
  • Ropie
  • Hamdan
ML HIRO Ke 32999
Taip MLHIRO atau ML<3/5/10>HIRO untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
OSBON
  • Os
  • Abon
ML OSBON Ke 32999
Taip MLOSBON atau ML<3/5/10>OSBON untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
LANUN
  • Jegan
  • Elyas
  • Salman
ML LANUN Ke 32999
Taip MLLANUN atau ML<3/5/10>LANUN untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
COMEL
  •  Bell Ngasri
  • Radhi Khalid
ML COMEL Ke 32999
Taip MLCOMEL atau ML<3/5/10>COMEL untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
BP (BAWAL POWER)
  •  Bob Kuman
  • Sobri
ML BP Ke 32999
Taip MLBP atau ML<3/5/10>BP untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
BOBOI
  •  Harun Salim Bachik
  • Afdlin Shauki
ML BOBOI Ke 32999
Taip MLBOBOI atau ML<3/5/10>BOBOI untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
ANJE
  •  Achong
  • Joey
ML ANJE Ke 32999
Taip MLANJE atau ML<3/5/10>ANJE untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
3G
  •  Didie Alias
  • Enot
  • Yassin
ML 3G Ke 32999
Taip ML3G atau ML<3/5/10>3G untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
From Singapura/Malaysia
 
SYOK
  • Ifa Raziah
  • Suhaimi
  • Ariff Samsudin
ML SYOK Ke 32999
Taip MLSYOK atau ML<3/5/10>SYOK untuk (3/5/10 undian) ke 32999
From Singapura
 
GEBU
  • Hani
  • Azean
ML GEBU Ke 32999
Taip MLGEBU atau ML<3/5/10>GEBU untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
 From Indonesia

SAEHU
  • Eko
  • Bocil
  • Vicha
ML SAEHU Ke 32999
Taip MLSAEHU atau ML<3/5/10>SAEHU untuk (3/5/10 undian) ke 32999
 
CAER 
  • Adetao
  • Mr. Ibo
  • Decaer
 
ML CAER Ke 32999
Taip MLCAER atau ML<3/5/10>CAER untuk (3/5/10 undian) ke 32999 

BAWEL
  •  Dodon
  • Amin Bawel
  • Dadang
ML BAWEL Ke 32999
Taip MLBAWEL atau ML<3/5/10>BAWEL untuk (3/5/10 undian) ke 32999
Jom sama2 kita tgk Maharaja Lawak Mega! :)

Lovely
 
misz_pja

Thursday, October 27, 2011

Luahan Hati

Aku saje je nk tulis luahan hatiku tentang sorang kawan aku nie... Mula2 nyer rase cm geram la... tp bila di fikir2 kan balik, x de gunanyer aku geram kan.. Redha je... Kenapa aku geram?? Sebab nyer dia ckp aku GEMUK, MUKA JERAWAT.... Sedih taw bila kawan aku ckp cm 2... Tp nk buat cm ne... Pasrah je la kan...huhuhu....

Mula2 2 aku x dapat gak terima benda 2... mase dia ckp cm 2, aku terus post kt FB taw... yela, sesi meluahkan perasaan kt FB..hhuhu.. Banyak gak aku terima komen2 terutama nyer dari kawan2 aku.. Dorg bg semangat kt aku untuk berubah dan untuk tak amik peduli pe orang nk ckp... Thanks to kawan2 yg bg support pada aku... :) i really appreciated..... :)

Dalam pada nk luahkan perasaan 2, sempat lagik kawan aku, si Cik Aziyan Ahmad nie promote barang dia..huhuhu.. Yan, nanti aku beli ek... wt mase skang x de duit la nk beli produk ko 2..huhuhuhu... Bila da jadi cm 2 kan, aku muhasabah diri, renung kan pada diri sendiri kenapa kawan aku sampai ckp cm 2....

Mungkin ada betul nya jugak dia ckp cm 2 kan.. Yela, mane x nyer, aku dulu dan sekarang SGT2 BERBEZA... Dulu, baju boleh pakai saiz S, tp skang hurm.. kalau x saiz M atau L, x ley la pakai....huhuhuhu... Cedih taw bile mengenang kan badan cm nie..huahuahuahua... Tp x pe la... at least pon, badan cm nie, aku dapat gak jaga diri baik2 kan..huhuhuu... Maybe ade hikmah si sebalik semua ini...hehehehehe....

Korg, aku sebenar nyer kan teringin nk pakai baju ala2 korporat gitu...ala, bukan pakai kot ke pe... Aku just teringin nk pakai suar track, pas 2 pakai kemeja ke, blouse ke kan... Tp bile mengenangkan badan aku yang cm nie, x jadi.. Yela, nanti kalau aku pakai, akan muncullah lemak2 tepu yang sebenar nyer bersembunyi kalau aku pakai baju kurung..hihihihi... Malu taw... Lebih baik aku sembunyikan...hahahahaha....

Selain dari kemeja, aku teringin gak nk pakai blouse yang jenih panjang 2... tp x yakin la skang nk pakai dengan badan yang cm nie kan... Hurm...da mcm2 produk aku cube termasuk minum Teh Orang Kampung, tp x turun gak... Agaknyer lemak2 aku nie mmg da sebati kot dalam badan aku nie...sebab 2 la x susut2 gak badan aku nie... huhuhuhuhu.... Saban tahun, dari satu tahun ke satu tahun yang lain, aku berazam nk turunkan berat badan... tp akhirnya x dapat gak...huahuahuhuahuahua.... Sabar je la...

Tp now, aku akan lebih berazam nk turunkan berat badan!... Go Go Chayok Fiza! :)

Lovely

misz_pja

Promote.... Koleksi Nurul 2010

Kengkawan, tajuk nie bukan pe, sekadar nk promote my colleague punyer blog... Kalau korang nk tgk, boleh klik kt sini je Koleksi Nurul 2010. Blog nie sebenar nyer da lame buat, sejak tahun lepas lagi tp baru tahun nie dimulakan semula n dirombak segala isi dalam blog nie... Blog nie blog tudung, n macam2 lagik la... Tp lebih banyak kepada tudung la... Kalau pada aku, cantik2 gak tudung akak nie jual... Segala tudung yang dijual di dalam blog nie korang boleh is up-to-date taw...

Hurm...kalau korang x nk beli online, korang boleh pegi kt kedai nie kt Skudai Parade... Kedai akak nie dekat area2 Econsave 2... Depan kedai farmasi... Ala, kalau korang x jumpe, tanye je kedai koleksi nurul..mesti org2 kt situ taw la kedai nyer.. :) Tp kalau malas nk pegi kedainyer, boleh je beli secara online kt blog Kak Loha (tuan punyer kedai) nie... Korang klik je kt link td 2, kt ctu, boleh la pilih pe2 pon... Buat mase skang, blog 2 is under renovation lagik, ade beberapa information yang x berapa lengkap... Tp kalau nk tgk2 gak, boleh je klik kt ctu..

Ok la.. Jangan lupa berkunjung ke kedai or blog Koleksi Nurul 2010 yer.. C U...

Lovely 

misz_pja

Pelakon Remaja yang aku minati...

Pada entry kali nie, aku nk bercerita mengenai sorg pelakon remaja nie... tp dia nie bukanlah orang Malaysia.. Orang Indonesia.. Tp kan, aku minat sgt2 kt dia sejak drama lakonan dia kuar kt Astro, Cinta Melody. Sejak 2, kalau korg nk taw, aku mmg mengikuti abis la perkembangan dia nie.... hehehe.... Tah yer, aku x taw kenapa aku minat sgt2 kt dia nie.... hensem mmg la hensem.. aku suka senyuman dia yang meleret 2... (hahahaha...poyo plak) :).

Cm ne aku bole minat dia? mcm yg aku ckp td, salah satu nyer sbb senyuman dia... kedua, sebab gaya macho dia... n kehenseman dia...hahahaha... perasan kan... x pe la...dapat minat dr jauh pon jadi lah kan.... kira cm berangan la plak....hahahaha.... nie aku da la wat research ckit2 pasal dia...hehehe... meh aku kongsi ngan korg pasal dia... biodata pasal dia nie aku dapat kt Wikipedia - Randy Pangalila. Kalau korg malas nk click kt link 2, korg ley bace kt cni je... aku nk cite pasal Randy nie...


Nama Penuh : Randy Dionisius Pangalila
Tarikh Lahir : 19 Oktober 1990 (21 tahun)
Keturunan : Manado, Belanda dan Jawa
Filem :
* Oh Baby (2008)
 * Kutukan Suster Ngesot (2009)
* Saya Cinta, Bajingan (2009)
* Pasangan Romantis (2010)
* Tiga Cinta (2010)

Sinetron :
* Alisha (2007)
* Gue Bangat
* Cinta Fitri - Season 1, Season 3 & Season Ramadhan
* Cinta Kirana (2008)
* Chelsea (2008)
* Karissa (2008)
* I Love You (2009)
* Sumpah I Luv U (2009)
* Hafizah (2009-2010)
* Putih Merah (2010)
* Cinta Melody (2010)
* Cinta Piano
* Nada Cinta (2011)
* Kian 1, 2, 3
* Selagi Ada Cinta (2011) - Bersama Artis Malaysia
* Biar Mimpi Sampai Ke Bintang (2011) - Bersama Artis Malaysia
* Aishiteru (2011)

Iklan
* 3 Cinta : Honda Jazz bersama Jonas Rivanno

Hurm...pada pemerhatian aku (chewah..ayat poyo), si Randy nie seorang yang sangat berbakat... Dalam setiap lakonan nyer, dia boleh menjadi seorang yang serius, romantis dan penyayang... Aku suka dia.......... hehehe...

I Luv U la Randy Pangalila...

Lovely

misz_pja

Tuesday, October 25, 2011

Akhirnya....

hurm...tanggal 25 Oktober 2011.... Akhirnya aku berjaya juga pasang iklan kt blog aku...punyer la payah..huhuhu... but akhirnya......... (kalau hafiz dengar nie kena tegur)...ehehehehhe...

pas nie nk explore benda lain lak..hehehe... jangan marah arrrrr......

Friday, October 14, 2011

Pelbagai Ragam Manusia

Hurm...mcm2 ragam manusia zaman sekarang nie... Pelbagai kerenah dan bentuk fikiran yang sangat berbeza.. Pada aku, hal nie kadang2 x la penting pada kita, tp kadang2 memeningkan kepala gak taw... Sejak aku lahir di dunia nie (chewah..) selama 23 tahun nie, aku da jumpe dengan pelbagai ragam manusia.. Ada yang pada aku, ok dan ade yg tidak...

Kita nie kadang2 x boleh nk melihat sikap dan sifat manusia melalui luaran nya sahaja... Maybe dalaman pon ok gak sebenar nyer... Kalau kita tgk orang 2 jahat, tp hati dier kita x taw..betul x?? So, bak kate pepatah English Don't judge a book by its cover... So, kenalah kenali hati budi orang 2 dulu baru tahu perangai dia cm ne kan.. Hurm..aku nie ckp je pandai...tp kadang2 men hentam jugak menilai seseorang 2... Aku nie boleh berkawan ngan sape2 je... Asalkan org 2 ok, aku pon ok la... Kalau org 2 x ok ngan aku, aku pon wt biase2 je... Kalau kita ade kawan yang suka mencucuk (maknanyer suka menjadi batu api) susah taw sebenarnyer.. Aku? penah gak lalui masa2 cm 2... Tp kita kena kuat.. Kalau x kuat, mmg la org akan amik kesempatan atas kelemahan diri kita nie...

Kita boleh berkawan ngan sape je dalam dunia nie.. Tp mestilah berwaspada dan berhati2.. Jangan lah cari kawan yg boleh membawa kita ke dunia yang tidak baik (ayat beralas)... Tp kan kadang2 kita x perasan jugak sama ada kawan kita 2 baik or x... Kita nie kadang2 lalai gak dalam menilai erti sebuah persahabatan... Sebab 2 kadang2 kadang2 ade yg terjerumus ke perkara yang tak baik... Alhamdulillah...aku di keliling org2 yang sentiasa mengambil berat tentang aku... Sentiasa menasihati aku bila aku bila aku di dalam kesusahan, kesedihan... Hurm...so, kalau nk mencari kawan 2 biarlah kawan yang memahami diri kita nie ok sebab selain family, kawan juga merupakan insan yang rapat dengan kita...

K la kawan2.. C U to next entry...


Lovely

misz_pja

Stacy - Kisah Dongeng

Aku suka lagu nie... Kalau nk taw, nie la lagu yang jadi tema cite Cinta Elysa (TV3) tue... Alah...yg si Johan (Botak) ngan Fasha Sandha berlakon 2.... Aku suka sgt2 cite 2 taw... Sampaikan sanggup download cerita 2 dr Episod 1 sampai la skang... Kalau korang nk download, ley pegi kt laman web nie Pereka Cerita - Cinta Elysa. Kt ctu memang up to date la... Kalau cite 2 ditayangkan semlm, ri nie kita da boleh download da... Kt pc umah aku da buat satu folder untuk cite nie taw... Huhuhu... X sabar la nk tggu episod seterusnyer....

Ok la..aku bukan nk cite pasal cite nie sebenarnyer.. Aku sebenarnyer nk cite pasal lagu stacy nie ha... Mase first time aku dengar, aku cm x berapa suka sgt taw lagu nie... X taw kenapa.. Tp bile da selalu dengar kt Hot Fm, aku da jadi suka da dengar lagu 2... Pas 2 ade la satu ari 2, aku tgh duduk2 depan tv, tibe kuar la lagu stacy nie... Video music lagu nie.. Kalau korang nk taw, boleh menitis airmata aku tgk video 2 taw... Sedih.. Seb bek la time 2 aku sorg2 je.. Kalau x, mmg kena ejek je la ngan mak n adik2 aku..huhuhu... Tp mmg betul, first time aku tgk video nie aku nangis.. Sedih wooo... huhuhu... Ape kate korang, layan video nie... Kalau korang x sedih, x taw la.. Maybe, aku yang sensitif kot...huhuhu...


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Chorus
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Ulang Chorus
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Dengarkan lah lagu nie...best... Menyayat hati woo..huhu...
C U next entry :)

misz_pja

Persahabatan Yang Kadang Kala Dilupakan....

Aku tulis entry nie sekadar ingin melepaskan kegundahan di hati ini... Hurm...mcm mane la aku nak handle kawan yang "Bila Time Susah Baru Cari Kita" kan..... Kawan mcm nie mmg ler biase di dengar dan ade depan mata...Tp aku x taw kenapa aku nie mudah sangat bersimpati dengan kawan cm nie bile dier minta tolong.... Mmg la x baik kalau kita berkemampuan, tp x tolong... 2 nanti orang ckp kita sombong lak kan... Susah2... Aku pon x taw sebenarnyer nk handle orang yg mcm nie...

Ade sorang kawan aku nie, dier ckp jangan layan sgt org cm nie.... Aku sedih sebenar nyer tp nk buat cm ne kan... da nasib dapat kawan cm nie... Kenalah redha... Cm lagu Tom, Redha 2...huhuu....

Ok la... X de pe nk ckp lagik da.....

C U to next entry

misz_pja

Wednesday, October 12, 2011

Tak Mengharap Lagi

Cm ne nk mula ek... Pada entry aku sebelum nie kan aku de cite pasal aku minat sorg laki nie kan... Tp now da x lagik.... Cite nyer cm nie....Entah kenapa aku berasa iri hati dan sakit hati dengan "laki" nie... Aku taw la taste ko 2 tinggi.. Tp x yah la nk ckp pada aku dengan kata2 yang menyinggung perasaan org lain terutamanyer aku! Sungguh sedih dengan apa yang dia da katekan...

Bile je dia ckp cm 2, mulai dr saat 2, aku da x mengharapkan dia lagik da... Mulanya aku sangka dia bergurau dengan apa yang dia ckp... Tp dengar dr nada dia ckp, aku taw dia bkn bergurau... Aku x nk ckp pape lagik da... Bg aku x de guna nyer mengharap pada orang yg x sudi dan selalu menyakitkan hati... Maybe ada hikmah di sebalik apa yang da terjadi... Hurmm..mgkin dia bukan untuk aku... X pe la.. Nk buat cm ne kan??....

Sebenar nyer kan payah nk lupakan orang yang kita suka (walaupun suka dalam diam)... Tp aku akan cube sedaya upaya untuk lupakan dia... CINTA boleh dicari bila2 mase je.. Tp maruah diri sukar diganti.. Yela, walaupun dia hanya berkata2 je tp dia still da malukan aku dengan bercakap benda2 yang menyakitkan hati di depan orang ramai! Malu aku taw!

 Sedih taw dia ckp cm 2.. Tp x pe la.. Aku perlu berbalik pada QADA' & QADAR yang telah ditentukan oleh-NYA... Sape aku nk melawan takdir kan... Berserah je la... Biarlah ia terjadi sekarang... Jangan menyesal kemudian sudah la kan... Jangan plak terlalu taksub pada CINTA, aku lupa dengan kata2 nyer 2... Kata2 dia 2 membuatkan aku membuka mata bahawa walaupun seseorang itu nampak BAIK, tp hati orang 2 kita x taw kan cm ne... N walaupun orang 2 nampak cm JAHAT, kita jugak x taw hati orang 2 cm ne kan... Argh...wt pe nk layan lagi laki cm 2... buat penat kepala je pk kan.. better aku teruskan dengan apa yang aku nk buat da la...huhuhu...

Semua yang terjadi ade hikmah di sebaliknya... Maybe ade laki yang lebih baik dan sepadan dengan aku (chewah...berangan plak)...hahaha... dan yang paling penting laki 2 mestilah hormat orang tua aku, pandai amik hati orang tua aku, family aku, dan org2 yg ade di sekeliling aku... serta laki 2 jugak mestilah pandai jaga hati dan perasaan aku... 2 yg paling penting!... Yuhuuuuuuuu...... perasan ek aku nie..hampeh...hahaha... xpe2.. lebih baik perasan skang dr perasan kemudian yang x dapat pape...hahaha....

Ok la.. C U next entry...

Lovely

misz_pja 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...