Saturday, December 31, 2011

Duet

Bismillah... Salam dan hye semua... Akhirnya.. Aku berduet gak ngan bos, En. Salemy 2.... Mulanyer aku ingat x de la sesi karaoke sbb masing2 buat hal sendiri2 n x ramai datang time pot luck 2... Bile da balik opis 2, En. Salemy kol kak loha suh datang kt board room sane untuk karaoke... Aku rase segan la sbb da la suara x sedap pas 2 ade hati nk nyanyi ngan bos yg suara nyer ala2 Broery Marantika 2.... Huih...suara aku ngan dia jauh... Mcm langit ngan bumi la...huhuhu...

Sampai2 je kt sane, dorg tgh cbuk2 pilih lagu.. Time 2 Kak Dayu ckp sume lagu lelaki... Lagu rock lak 2...haih... dalam hati aku nasib baik..hahahaha... Aku x bersedia nk nyanyi.... Pas 2 da bis En. Salemy duet ngan En. Azli n lagi sorg dari project punyer org, pas 2 kuar la lagu Dua Insan nyanyian Eva dan Ezad... Aku punyer la berdebar nk nyanyi.. Korg taw je la kan, lagu 2 tinggi 2... Kang terkeluar suara angsa aku...hahaha... Kak loha pon cbuk merakam.. huhuhu... Hurm... Nyanyi punyer nyanyi, x sangka lak lagu 2 aku boleh bawak....hehehe... Pas nie kalau karok, nk nyanyi lagu 2 la... Aku x gemar sangat lagu 2 sbb lagu 2 range nyer tinggi... suara aku nie da la x ley tinggi2 la katekan..huahuahuahua...

Da bis duet 2 lega sangat2... kak loha n kak liza kate not bad suara aku...aik...jaga ati aku ke?? anyway, thanks yer...hehehe...De org lain suara lagi sedap.. ;)














Lovely

misz_pja



Wednesday, December 28, 2011

Fesyen Anak Tom Cruise

Bismillah.. Salam dan Hye Semua... Ari nie aku nk cite la ckit pasal fesyen anak Tom Cruise dan Katie Holmes nie... Huih..kalo korg tgk fesyen dak kecik nie, hurm..ngalahkan org besor.. taw nape aku ckp cm 2?? kalau korg nk taw, baju2 si Suri nie punyer la ribu riban duit kita taw... Pas 2 aku de la bace kt satu laman web nie kate yg Si Tom Cruise n Katie Holmes nie x kesah kalo dorg nampak selekeh asalkan anak dorg nampak bergaya... So maknanyer penampilan anak dia dijaga betul la... Baju2 n kasut2 Suri nie bukan beli kt tepi2 jalan atau yg da sedia ade kt shopping kompleks, tp baju2 dia nie dibuat dan direka khas oleh pereka2 fesyen terkenal sane...huih... kalo aku dapat anak, x de nyer aku buat cm 2... (sbb x banyak duit la buat cm 2)...heheehhehe...ala..pakai pe pon x kesah asalkan selesa... tol x... nie kalo dijual balik baju2 Suri nie korang agak2 laku x ek??? Suri nie penah pakai baju2 dari pereka cm Giorgio Armani, Donatella Versace, Roberto Cavalli dan Burberry... Hurm...mahal2 taw baju2 2...dapat bayangkan x betapa kayanya si mak dan ayah Suri nie... Kalo kasut lak mestilah dari pereka terkenal gak cm Christian Louboutin... bayangkan satu kasut je da harga RM12,500 n satu baju harganyer RM10juta duit Malaysia...huih..kalo aku de duit banyak 2, ley beli mcm2..ish2... Ok la..jom kita layan fesyen2 dari Si Suri nie........







Comel kan...baju2 dia pon comel... sangat cute la si Suri nie... :) Ok la..2 je yg nk kongsi kan... Jumpe lagi di lain entry ;)












Lovely

misz_pja

Tuesday, December 27, 2011

Karaoke Vs Sakit Tekak



Bismillah.. Salam dan Hye semua.. Actually ri nie aku nk cite la pasal aku g karaoke ngan kawan aku si Zubaidah atau name glamour nyer Bed...hehehe.. Hurm..aku nie da taw sakit2 tekak n batuk lagi nk pegi melalak...ish2.. pe nk jadi nie..hehehe....



Ala...sebenar nyer aku nk praktis nie kalau korg nk taw... hurm..praktis la sangat yer... Aku dengan kawan aku 2 siap pegi pagi2 tu kt tempat karok 2... Kul 10 lebih pagi kitaorg da tercongok kt depan kaunter 2... semangat nk nyanyi udah datang deh...hahaha.. Tp ari sebelum nyer, mak aku siap ckp 2, cm ne nk nyanyi dengan suara yang jap ade jap x de 2... Aku ckp la kt mak, x pe la mak... hentam saje... Aku nie kalau da ikut sangat nk karok, pegi jugak x kira la sakit tekak ke, demam ke.. Kalau da nk pegi, pegi jugak la...hahahaha...

Kitaorg pilih bilik yg besor..hehehe..padahal bukan ramai pon..ish2.. padahal 2 org je pon..kihkihkih.. :P... Oh ye, kawan2 nk taw x, aku nie x padan dengan sakit tekak, pas 2 pilih lagu sume yang ber'range' tinggi 2...hehehe.. pas 2 blom abis satu lagu da batuk2...hahaha... lagu2 yang aku nyanyi time 2 selama satu jam setengah cm Kerana Terluka-Nurul, Ke Hujung Dunia-Siti Sarah, love like a love song-Selena Gomez, Biarlah Rahsia-Siti Nurhaliza, Gadis dan Bunga-Rahimah Rahim, Andai Dapat Kuundur Masa-AXL's, Jangan Pisahkan-Deddy Dores & Mayang Sari dan banyak lagi... Hurm.. korang dapat bayangkan x cm ne aku nyanyi dengan suara cm 2...ish2... Da la bawak air mineral satu je, bile air da abis, x larat batuk..batuk...dan batuk...huhuhu...

Tp kan, kalau korang nyanyi, semcam satu kelegaan taw timbul dalam diri korang...hahaha.. poyo jerk.. 2 bg aku la.. yela mane x nyer, aku bile kita nyanyi, kita cm lepaskan semua masalah yang kita ade... korg try la..syiokkkkkk!!..... Oh ye, td kan aku ckp aku g karok 2 sbb nk praktis kan... Actually kalau korg penah bace entry aku sebelum nie aku de cite pasal aku kena nyanyi dengan bos aku kt satu event company nie... JUMAAT nie....... Ish.....Aku rase cm aku nk surrender je la... X de suara la nk nyanyi...huhuhu... lgpon nanti kang tibe2 tgh2 nyanyi batuk lak... haish... buat spoil betul nanti... huhuhu... Kang tgh syok2 nyanyi, ade org booooo...huhuhu..malu nanti taw... Nanti aku nk pegi lagi la karok...sape2 yg nk ikut, jom la kita karok same2... pedulikan la suara yg x sedap 2... tekak aku yg tgh sakit ni pon aku pegi gak karok...huhuh... JOMMMMMMM..... Laaaayyyyyaaaannnnn!!!












Lovely

misz_pja

Monday, December 26, 2011

Cerita Melaka...

Bismillah... Salam dan Hye semua... Rase nyer da lame aku x menulis yerk... Lame x lame sangat la... De la dalam selang satu ari x menulis...hehehehe... Kira lame jugak kan... Hurm... Oh yer, ri 2 kan aku de cite pasal aku nk pegi Melaka kan... Ok la... Ri nie aku nk cite la ckit pasal aku g Melaka semlm...

Hurm..nk mula cite kt mane ek... Kita cite start dari umah lagi ek... Actually kan nk bertolak tepat2 pukul 7 pg... Tp akhirnyer pukul 7.30 pagi jugak bertolak.. 2 pon blom lagi tggu yg lain.... Kitaorg ikut highway... So, kira cepat la jugak kan... Tp dalam pagi2 tu, banyak la jugak kereta2 kt highway 2.. Sume nyer menghala ke arah Melaka-N9-KL.. Aku agak2 la menghala ke sane kan..hihihi... Ayah n kawan2 dia masing2 bawak laju sey... Kalau aku yg bawak kereta, nampaknyer cm x terkejar la...huhuhu.... Perhentian pertama, kami singgah di Perhentian Rehat kt Tangkak... Kt ctu aku ingat dorg benti untuk makan ke pe... Tp rupanyer untuk buang air je... Aku da la lapar giler time 2... Seb bek la ade org jual2 buah n roti kt ctu... So, bile sume da hilang penat, teruskan lagi perjalanan sampai la masuk ke exit Melaka...

Friday, December 23, 2011

Melaka Aku Datang

Bismillah... Salam dan Hye semua... Pada enrty kali nie aku nk cite ckit la pasal aku nk pegi Melaka esok.... Da lame aku x datang melaka n jalan2 kt sane.... Last aku pegi Melaka pon time konvo aku tahun lepas... Hurm... dekat setahun la jugak yer...hehehehe... Yela, nk pegi sane x de geng kan.. Kan best kalau ade kawan2 yg kaki jalan n kaki bercuti...huhuhu.. So, boleh merantau ke mane saje... :)

Oh yer, bercerita untuk pegi Melaka esok, hurm...mcm2 yg da dibeli... Dari segi pakaian, makanan n macam2 lagi la... Kalau bab2 kereta nie, ayah ler yg settle kan... But kalau bab2 makan n pakaian, mak la yg selalu cbuk pasal 2... :)... Untuk pegi Melaka nie, sebenar nyer dari Khamis malam 2 aku da mula pegi cari2 barang untuk bawak pegi Melaka... Tp x sempat la nk cari banyak sbb da malam kan..huhuhu... So, td la pegi cari barang2 dengan mak... Pegi bertiga ngan adik bongsu aku 2.... Lgpon kalau pegi ramai2 ngan adik2 aku, nanti mcm2 yg diminta nyer... huhuhu.. Yela, nanti kt Melaka, nk belanja lagi kan... :)... Ri nie, rezeki murah sbb ari nie aku dapat duit..heehehehe.. Alhamdulillah.... Rezeki yang ade nk dikongsi dengan adik beradik n kawan2... :)

Hurm..bercakap nk pegi Melaka esok, mcm2 tempat la nk pegi... Tp 2 sume perancangan je sbb takut hujan kan... Skang kan musim hujan...huhuhu.. Ok la kawan2, actually x de idea nk cite pe... Nantikan next entry aku yer.. Nanti aku update lagi cite aku pegi Melaka ;)

Jumpe lagi kawan2 ;)













Lovely

misz_pja

Thursday, December 22, 2011

Gumbira....

Bismillah...Salam dan Hye semua... Pada mula nyer pagi td aku rase sangat2 sebal dan sedih taw sbb terima suatu berita yang sangat menyakitkan hati... Mmg geram giler la aku time 2.... Heee...rase nk je pelangkung kepala dia... Tp korang taw la aku mane berani nk buat cm 2 kan...hihihihi... Actually sejak dari ari aku dengan akak2 nie terima award sempena kejayaan kami semua dalam six sigma lagik kitaorg da mengharap duit yang RM5K tu.... Tggu punyer tggu x dapat2 gak...huhuhu... Boleh dikatakan nk dekat sebulan la jugak tgg duit 2... Eh, ye ker sebulan??? hurm...aku pon x hengat...hehehe.. Jgn marah yer :P

RM5K... Banyak tu untuk dibahagi 5 org... At least pon, sorg dapat RM1K.. Banyak kan... Sape lagi nk bg duit cm 2... huhuhu.... At last, ari nie, dengan rase gumbira nyer kami diberitahu yang cheque 2 da ade n awal2 lagi kami da taw cheque 2 atas nama our Boss... Baru semlm aku tanye betul2 kt bos yang da dapat ke belum cheque 2... N dia kate blom.. But now, akhir nya dapat jugak kami cheque 2... Tp kan, dapat cheque 2 dalam pukul 4 lebey... Hurm... kalau la cheque 2 dapat pg or be4 kul 4, boleh la merasa dapat duit 2 esok..hehehe.. But, masukkan cheque 2 pon da pukul 4.30, so nampak nyer ari selasa la baru dapat... Yela, nk clearkan cheque 2 kena amik mase 1 ari setengah n ari bekerja je.. So, ari Isnin cuti, sbb 2 la cheque 2 clear ri Selasa... Xpe2 sabar lagik....

Tp yg kelakar nyer, bile dapat taw yang cheque 2 da ada td, punyer la kecoh tol kitaorg nie..huhuhu.. Argh x pe la... hehehehe.... Pas 2 aku siap tepon bos 2 nk bgtaw yg da dapat cheque... Pas 2 cepat2 bos bg no.akaun dia..hahaha.. Pe lagik, kak yana n kak ila terus pegi bank masukkan cheque 2.. :) So now, kena la tggu ri Selasa.. Hopefully dapat la rezeki lebih..kihkihkih... Hopefullyyyyyyy........ :P

Ok la kawan2 esok aku da start cuti... Saje je cuti sbb nk pegi beli barang untuk pegi Melaka Sabtu nie... Hurm...mcam2 beli... Td pon pas Maghrib aku dengan mak kuar... Dari satu destinasi ke satu destinasi kami tujui...hehehe... First ke jusco... Nk bayor duit kereta Avanza family aku... Tp kt jusco punyer la ramai org... Almaklum lah tgh Sales J Card katenyer...patot la ramai org...huhuhuhu.... Nk bayar kereta 2 kt Maybank Jusco 2.. Tp ramai lak org beratur, n aku siap tanye kak yana n kak ila mane lagi de Maybank... N at last kami pegi Maybank area Nusa Bestari... Tp masalah nyer susah lak nk parking td... X jadi masukkan duit..ish2... esok la nampaknyer kena pegi lagik... Pas 2 patah balik ke Tesco lak... Tujuan nyer nk pegi bayor duit kereta aku lak... Da bayor, aku pegi ajak mak masuk dalam Tesco 2.. Nk cari baju la katekan nk pakai pegi Melaka...huhuhu... Ala..murah je.. Aku nie bukan jenis yg branded2... So, mane yg cantik, beli je la walaupun murah...huhuhu... Pas je beli baju, terus turun kt KFC sbb mak aku lapar sgt2... Aku ajak makan roti canai x nk plak sbb mak aku ckp menggemukkan... Aik?? Kalau makan KFC 2 pon menggemukkan gak kan...hhuhuh.. X pe la, ikut je la maybe mak teringin nk makan.. :)... Makan punyer makan x sangka lak da pukul 10... Cepat2 n lastly terus balik umah....

But, esok ade lagi tujuan nk kuar nyer... Esok nk g beli barang2 lain lak...hehehe.. Oh ye, aku lupa lak, td time kt tesco, akhirnya aku dapat gak beli Sling Bag yang selama ini aku idam2kan... AKHIRNYA....huih... :) So, ley la pakai g Melaka t...hehehe... Ari nie penuh dengan kegumbiraan... Mcm2 yg dapat ari nie...hehehe... Ok la kawan2, jumpe lagi di next entry yerrrr.... TGGGGUUUUUU.....














Lovely

misz_pja

Terkejut.. Tak Sangka...

Bismillah... Salam dan hye semua... Rase nyer da lame aku x update yer... Lame x la lame sangat kan... Baru sehari x update da rase cm lame...hehehe... Ok la kawan2 anda pe habaq?? Den raso cm x sihat ler sbb kena hujan... huhuhuhu.. Tekak rase pahit dan batuk sume ade... Ok la.. Straight to the point yer.. Berbalik kepada tajuk entry aku ri nie, aku nk cite la ckit pe yg jadi pada aku semlm petang...

Actually sesuatu yang x disangka2 sebenarnyer... Ku pikirkan dia main2 je.. Tp rupa nyer SERIUS.... Ish2..keseriusan nyer disokong oleh akak2 ku di opis lak 2...huhuhu... Hurm..cm no nih?? Pas 2 tibe2 balik td dia siap ckp kt aku suh pilih lagu 2... hurm...lagu pe den nk pilih nie.... Poning2... Argh...x pe la minta tolong akak2 la tolong suggest lagu... Tp kan suara aku da la x sedap taw.. cm no den nk nyanyi nie...huhuhu... Kalau dulu, mmg la den menang dalam pertandingan 2... tp 2 cite 10 tahun dulu... Now, suara aku x sedap mane pon.. Kang baru je buka mulut, da turun hujan...huhuhu.. Da la now mmg zaman ujan nie kan.. Makin lebat la nampak nyer kalau aku nyanyi...hehehe...

Hurm...tp kan ade kawan aku sorg nie, dia ckp nie la peluang aku nk tunjuk bakat sebenar nyer... Tp dengan suara aku cm nie, boleh ke nk tunjuk bakat... Kalau akak2 opis lagi sedap taw suara dorg... Aku nie boleh la... Kalau nk karaoke kt karaoke jamban boleh la..huhuhu.. Hopefully kalau betul la aku akan berduet la ngan dia 2, suara aku x la seteruk mane pon kan... Tp lagu 2 x ley lagu yang tinggi2 cm lagu Kak Ziana Zain 2 yer... Kang kuar plak suara angsa....hehehe... Lagu ber'range' rendah n steady boleh ler yer... :)

Dengan keseriusan dia juga, aku dengan serius nyer akan pergi praktis kt tempat karok.... Yela, x kan nk karok kt tgh2 shopping complex plak kan...huhuhu... gurau jer.. :P... Mulai ri ahad nie kena berlatih yer...hahaha.. excited siot aku nie padahal td punyer la takut...kihkihkih.... X pe la... Mane taw tibe2 mase aku nyanyi semua org terpegun la katekan...hahaha... Perasan siot... Bior ler aku nk perasan pon... Itu hak aku yer..kihkihkih... Oh ye, lagu2 yang dicadangkan akak2 ku td cm lagu "Jangan Ada Dusta Di Antara Kita"... hurm..not bad gak lagu 2..lgpon range lagu 2 x la tinggi mane pon kan.. so, aku x yah la nk tarik2 sgt..hehehe... Perasaan terkejut n x sangka 2 telah hilang dek semangat dari akak2 n kawan aku sorg nie.. :) Pe de hal, NYANYI je la... wah2...berlagak siot... X de la berlagak, takut still ade cuma nk sedapkan ati, so ckp la cm 2 kan..hehehe... lalalalala....

Ok la kawan2 nanti aku update lagi yer perkembangan terkini lagu yang bakal aku nyanyi 2...hehehe... Saje nk share. ;)

C U later ;)














Lovely

misz_pja

Monday, December 19, 2011

Menu Masakan Tengahari.....

Bismillah... Salam semua... hye.... Just nk bgtaw pe menu aku masak ri nie... hehehe.. gediks.. :P. jangan marah yerrrr.... X de la, ari nie mak aku kena keja ade meeting kate nyer kt sekolah... So, tugas memasak n membasuh sudah semestinyer mesti tugas utama aku bile mak aku x de kt umah... Tp bile mak aku ade, mak hanya akan amik alih tugas memasak je..... Yg lain2 sume aku buat yerrr..... hehehe...

Sunday, December 18, 2011

Shopping @ Mydin dan Makan Roti Canai

Bismillah... Salam semua... Hye... Pe kabar anda ari nie?? Saya? Ok je...huhuhu.. Cuma x tahan sejuk je sbb hujan je kan sepanjang ari nie... Bile da hujan, mata pon terkatup da hendak nyer...hehehe... Paham2 je la yer.. :)... Oh ye, aku nk cite pasal aku ri nie shopping kt Mydin... Mydin je?? Ok la 2... Nk pegi jauh2 malas... Hujan2 nie malas nk bergerak sangat...huhuhu.... Lagipun tujuan nyer ke Mydin cuma nk beli beras je... Beras 1 Malaysia.. Ok gak taw beras 2.. Cube la yer... :)

Nie la Beras 1 Malaysia

Tentang Dhia

Bismillah... Salam semua... Ari nie aku nk bercerita ckit pasal satu cerita (drama) di mana aku rase best n aku pasti korang sume mesti layan cite nie kan........ :) Drama nie tajuk nyer "Tentang Dhia"... Episod pertama aku tgk, aku ckp dalam hati, hurm..boleh la cite nie kan... Tp lame-kelamaan cite nie makin best dan kalau korang tgk, mesti geram, simpati sume ade...huhuhu... Walaupun cite nie hanya disiarkan setiap ari Isnin hingga Khamis je, tp peluang nk tgk 2 mesti korang x lepaskan kan2...hehehe... Cite nie pukul 7 malam.. Time 2 la azan maghrib berkumandang.. Tp pas solat, mesti la tgk balik kan...ehehehe.. Same la cm aku... :P

Saturday, December 17, 2011

Perancangan Hari Isnin....

Bismillah.. Salam semua... Hopefully segala perancangan untuk hari Isnin nanti berjalan dengan lancar... So, x de la jadi cm semlm.. satu pe pon x jadi.. huhuhu... Pe perancangan aku?? Firstly, aku dengan mak nk pegi buka akaun adik aku... Akaun SSPN... Tp kan, aku tgk kt iklan tv berkaitan dengan SSPN nie, dorg ckp kena buka kt Maybank.. Boleh x ek kalau nk buka kt CIMB?? Kalau boleh, nk je buka kt CIMB..huhuhu.. Senang.. :)...

Nie la dia si kecik 2..hehehe

Friday, December 16, 2011

Cuti...Perancangan Ke Mana??

Salam sume.. Bismillah... Aku sebenar nyer x ley nk tido... Huhuhu.. Mentang2 la cuti...hehehe.. Mata nie seakan2 x nk lelap lak... Mane x nyer, td pas je solat Maghrib, boleh plak aku tertido.... Hurm.. bile da tido td, terjaga kul 10... Pas 2 pe lagik, mata nie makin segar bugar la nampak nyer... huhuhu....

Aku saje nk ckp pasal plan aku bile aku cuti nie... Mcm2 plan... Yela, da la susah nk cuti kan... Cuti aku ade lagik 9.5 lagi... Nanti nk cuti lagik..huhu...dapat habiskan separuh pon jadi la... :) Cuti nie g mane je?? hurm..mcm2 plan sebenar nyer... Kalau ri Jumaat, plan nyer nk pegi check up pasal aku sakit cm aku ade ceritakan dalam entry aku sebelum nie... Insyaallah.. Doakan aku x de pape yer...huhuh... Aku nie sebenar nyer malas ckit nk jumpe2 doktor nie... Tp bile ade kemungkinan ia berkaitan dengan jantung, aku mula ase takut... huih... Hopefully aku x de pape la hendak nyer... Akak2 kt opis risau gak tentang aku nie.. Thanks :)

Thursday, December 15, 2011

Hari ini....

Ari nie, semua orang tegur aku sbb aku pakai baju kebaya indon... warna kuning hitam plak 2...huhuhu... Sume org tegur ckp nampak lain..hehehehe.. thanks :P (cm gediks plak)...hahahhaa... perasan lebih sey aku nie... Yela, x de sape nk puji kan2.....hahaha....

Bicara Hati di Drama kan....

Korang penah bace x novel nie? Novel Bicara Hati hasil karya Damya Hanna.... Novel nie merupakan salah satu novel favorite aku.. Aku suka sangat novel nie... Bile bace novel nie, aku dapat bayangkan betapa hensem nyer Tengkus Syahran dan betapa cantik nyer Zahlia... huhuhu.. Berangan je lebih bile bace novel...kihkihkih... Kalau korang masih x ingat lagik novel nyer yang mane satu, nie cover depan novel nie...

Nie la cover novel 2....

Wednesday, December 14, 2011

Sedih... Cerita Tentang Si Dia....

Bismillah... Aku terpanggil untuk memberi curahan rasa, pe yang aku nampak selama ini bila aku membace blog akak sedaraku, Puan As... Beliau telah menceritakan tentang kehilangan seorang ayah baru2 ini... Aku sangat sedih bila membaca segala curahan hati dan rase yg beliau telah tulis... Menitis airmata ku bila membace segala baris ayat yang beliay tulis... Segala pengorbanan, kenangan bersama arwah ayahnyer telah berlaku depan mata aku dan family aku sbb antara ramai2 adik beradik mak, family aku hanya rapat dengan family akak sedara ku ini... Boleh dikatakan jika ade kelapangan, kami sekeluarga dan pergi ke rumah akak sedara ku....

Sakit....

Bismillah... Hye semua.. Aku just nk update pasal pe yg jadi pada aku petang td... Sebenar nyer dr pagi td, tangan kiri aku da sakit taw.... Rase sengal2 dan x boleh nk genggam... Aku x taw nape.. Da kerap da jadi cm nie... Tp akak2 ku di opis ckp suh urut2 tangan 2... Bila da urut, aku da rase lega n tangan aku da boleh genggam n gerak2 taw... So, aku ckp Alhamdulillah la sbb x de pape yg jadi...

Nk beli Ipad @ Blackberry

Bismillah... Assalamualaikum... Pagi yang gelap kini sudah cerah... Ish2.. pe la aku merepek nie.. Actually aku nie berangan la nk beli Ipad.. Dari dulu lagi nk beli,... Tp asyik x berkesempatan je... Selain dari Ipad, berangan jugak aku nie sebenar nyer nk beli Blackberry kan... Ish!!! Berangan x abis2... Nk beli cm ne... Duit nyer asyik pakai jer... Duit yang ade nk simpan.. X nk guna sbb duit 2 untuk time sesak2 je.. huhuhu... Mesti korang ingat aku nie kedekut kan...huhuhu.. X pe la... Aku nie pk jika time x de duit.. Kang kalau da x de duit, nk pinjam kt org malu n x sume org nk bg pinjam kan... Baik aku simpan je duit 2...

Tuesday, December 13, 2011

Ngantuk...

Ngantuk... oh ngantuk... Da la bos ade ri nie... Cm ne nie... Mane x ngantuk nyer, pagi2 lagi da makan nasi lemak... Semlm aku suh la mak aku buat sarapan.. X sangka plak mak aku akan buat nasi lemak... Tp pape pon, nasi lemak mak tetap yang the best... hehehe.. Puji la ckit kan..huhuhu...

Monday, December 12, 2011

Tetibe Teringat......

Bismillah... Tajuk entry aku kali nie cm tetibe teringat kt pakwe kan... hahahaha.. x la.. aku sebenar nyer tetibe teringat kt Princess Diana... Dulu aku minat sangat2 kt dia... Sampaikan aku ade koleksi video mengenai dia... Termasuklah biografi tentang dia... tp now aku da x ley nk tgk lagi da sbb sume 2 ade dalam laptop aku... laptop aku da kena amik hard disk nyer oleh along ku sbb dia nk buat hard disk 2 as a external hard disk.... lagipun, da lame kot aku x bukak laptop aku 2 sbb screen nyer rosak... sayangkan... huhuhuhu...

Cuti Oh Cuti

Salam dan selamat sejahtera... Hurm...nk ckp pe ek... Aku nie tiap kali menulis mesti bingung nk mulakan ayat kan..huhuhu... Biase ler.. Org x biase menulis (poyo plak)..kihkihkih... Actually aku nk ckp pasal cuti aku nie... Cuti aku ade lagik 11.50... Nie da masuk bulan Disember, tp masih banyak lagi cuti aku nie... Nk cuti, kang ade yang tanye mcm2..hihihi... tp aku nk gak cuti... nk buat mcm2 time cuti 2... nk pegi sane sini..hihihi... Aku da ikut cm Kak Yana lak... Apply n submit dulu.. t baru bgtaw...hehehe....

Jom Layan Kuch Kuch Hota Hai

Hurm.. tgh syok cari cite untuk di download, tibe2 ternampak lak satu cite hindustan nie.. cite yang digemari oleh semua org satu ketika dulu... Kuch Kuch Hota Hai.. Jom layan... Video nie banyak part... Sorry yer panjang lak.. Pape pon, Layan.......

 Part 1

Tolonglah Mataku....

Kenapa aku tulis cm 2 as my entry kali nie?? Actually sebenar nyer aku x dapat nk lelapkan mata... Dalam erti kata lain, x ley nk tido... huhuhu... So, bile x dapat nk tido, pe lagik, berfb dan berblog la nampak nyer...huhuhu... Actually td mata aku da nk lelap sebenar nyer pas je gosok baju td... Tp bile da berpeluh2, x jadi da nk tido.. ish2.... Cm 2 plak kan..huhuhu...

Sunday, December 11, 2011

Broadband....Kasut....Gerhana Bulan....

Bismillah... Assalamualaikum wbt... Buat pertama kalinya aku akan meng'update' blog aku nie dari umah... Almaklumlah, da beli broadband la katekan... huhuhuhu... tp itu pon kalau idea untuk menulis datang la yer..hihihi... Ok la, aku nk cite pe ek ri nie...

Thursday, December 8, 2011

SYMP

Kenapa aku ckp cm 2?? Confius2 kan..hahahah... actually sebenar nyer aku nie hanya menurut perintah kata bos aku... aku nie kan kuli je..so, ikut je la.. (ayat pasrah la plak).. poyo jerk..hihihi... Ada baik nyer jugak aku pindah ctu sebab privasi ckit..hehehe....

Tuesday, December 6, 2011

Kerenah

Ish2...mcm2 kerenah dengan sorg nie... orang ckp cm nie, dia pon still nk cm 2 jugak...ish2.... cm no aku nk terangkan pon x taw la yer...huhuhu.... hurm...dulu dia x de la cm nie... skang nie je cm lain ckit je... aku pon kadang2 pening pale dengan kerenah dia nie taw.... kalau x ikut kate dia, kang aku dituduh menderhaka la plak...hahahha (menderhaka?? poyo)...hehehe... pe nk dikato kan lagi.... ikut saje lah... aku nie ibarat mentimun... digolek sane, digolek sini...huhuhu...

Monday, December 5, 2011

Filem Ombak Rindu

1Disember 2011 bermula lah tayangan filem Ombak Rindu yang diadaptasi kan dari Novel "Ombak Rindu".. Ombak Rindu nie hasil karya Fauziah Ashari... Cite nie ada suka, ada duka dan mcm2 perasaan bila anda bace novel nie... Tp x taw la hasil nyer bile difilemkan macam mane kan... Berdasarkan the making, cm best je cite nie.... Pe lagik, jom la kita tgk beramai2 di pawagam.... :)

HR Open Day 2011

Tarikh yang ditunggu akhirnya tiba juga yer...hehehe... HR Open Day 2011... Mula2 kate start event nie pukul 10.00 pagi tp last2 nk dekat pukul 11 jugak start...ish2... cm no la boleh lambat kan...huhuhuhu.... Aku mula2 malu taw nk duk kt tempat duk depan stage 2 sbb tempat duk yang disediakan mmg terhad, n x banyak kerusi yang disediakan... Almaklumlah, kt belakang 2 ade scale model yang tidak dapat dialihkan atas2 sebab2 yang tidak dapat dielakkan.... Oleh sebab itulah dorg letak hanya beberapa kerusi je... Aku, Iryani Zainal dan Cik Azie segan nk duk ctu sbb kitaorg ingat untuk HOD je... ala..hentam sajelah.. kitaorg nie pon kira HOD gak la kan...kihkihkih... Perasan lebih...hahaha...  Iryani Zainal dan Cik Azie duduk kt barisan belakang kerusi aku.... Aku plak duk kt depan dorg.... Da la sorg2 kt depan 2, tibe2 pas 2 En. Jai, En. Salemy n En. Mahzan plak datang ctu nk duk depan aku.... Time 2 la aku ternampak rambut En. Salemy rupanyer da beruban...hihihihi... Da tua rupanyer bos Kak Yana nie...hahaha.. Yang lagi sorg 2, x ley kate ape la kan... Mmg da masuk ke usia emas..kihkihkih... :P (x baik tol aku ek...) X pe la bos, nanti raya saya minta maaf ek... hahahaha....

Thursday, December 1, 2011

Cerita Hari Ini

Pe yang aku nk cerita ri nie ek.... Hurm... Bismillah... Semlm akhirnya aku dapat gak lagu Shila Amzah ketika kecil iaitu IBU.... Lagu 2 best taw... Suara Shila 2 walaupun ketika kecil, still sedap gak... Hurm... sebenar nyer aku nk cite sesuatu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...