Tuesday, July 31, 2012

Terbiar.....

Salam...selamat malam...ops... malam ape...da pagi da.... kan da kul 1 lebih nie...malam ape nyer lagi..... urm...pe kabor anda semua...ecece...skema la plak pertanyaan aku nie haa.... heheh... actually da lame kan aku biarkan blog aku nie.... cian blog kesayangan aku nie kan... tuan nyer busy sampai x terusik blog nyer.... huh? busy la sangat yer...hihihi....

Oh yer, nk tanye nie, mcm mane persiapan baju raya korang semua.... waaaahhhh....baru bape ari pose da tanye persiapan raya....haaa...kelas ko jah! :p... aku blom wt pape persiapan lagi....just kuih2 raya je da beli... baju, tudung sume blom beli lagi.... haa...korang punyer baju raya warna pe? aku? aku da siap2 ckp ngan mak aku nk warna ijau... kenapa aku nk warna ijau? sbb aku baru beli handbag warna ijau... Hah? alasan yang sangat x munasabah kan nk warna ijau...ish2.... tp seb bek la ayah aku pon nk warna ijau gakk...haaa...so, maknanyer aku ade sokongan yang sangat kuat untuk pilih tema ijau tahun nie... hehehe...jangan marah eh mak... :P

family aku biasa nyer akan buat persiapan raya 2 minggu sebelum... urm.. time 2 la baru terasa kehangatan nk raya kan.... tahun nie aku plan nk cat umah...nk cat kaler ijau gak...tp tetibe je ari 2, ayah aku nk warna purple??? OMG.... tp kalau ayah da beli cat warna purple, so cat je la.... kitaorg ikut je... :) so, pada kawan2 nanti datang la umah saya yang x de la cantik mane pon...but ok la.. ade gak umah kan... so, no komplen2...okay! aku sebenar nyer x taw nk taip pe lagi da nie...nie pon sebenarnyer menghabiskan masa sbb aku x boleh nk tido...td pon petang pas je balik dari training n pas tolong mak aku masak, aku boleh plak tertido sampai la nk buka puasa....so, bile da tido siang 2, malam aku mmg susah ckit nk tido....urm...dipaksa2 pon x boleh jugak...........so, pe lagi, mengupdate blog ler walaupun isi kandungan pe yang aku taip nie merepek meraban...hihihi...jangan marah arrrr....

Okay la kawan2...next entry aku, aku akan update pasal aku berbuka puasa ngan cik Zeela plak yer.... so, tgguuuuuuuuuuu... ;)

Love You All,

Wednesday, July 25, 2012

Pe la aku nie....

Hye semua... salam... urm..ri nie da masuk ari ke-5 kita berpuasa kan...cepat tol kan..huhuhu... bgs la cepat2...so, x de la terasa sangat...hihihi...

oh yer, ri nie post aku pendek je sbb aku nk cite pasal aku tanye mak aku satu soalan yang x perlu dijawab...hahaha... ops..biase la aku kan... tanye soalan2 yang sememangnyer kadang2 x perlu dijawab...hihihi...

nk taw pe aku tanye mak aku? cm nie, mak aku suh beli limau sunkist... pas 2 aku boleh plak tanye mak aku limau sunkist 2 cm ne...hahaha... sebenar nyer aku nk tanye mak aku yg kordial atau buah... eh? itu pon x betul aku rase...huhuhuu.... dalam otak aku mase aku tanye 2, aku terpk kordial sunkist 2... sbb 2 la terkuar nyer soalan cm tu...hahhaa.. pe la aku nie kan....huhuhu... mak aku siap terangkan limau 2 cm ne..hahhaha...hadoi...anak sapo la nie

ha...nie la antara perbualan msj antara aku n mak aku...

Mak : Salam..blikan mak limau sunkist leh x? Nk wt ubat batuk.
Aku : Limau sunkist? Yg cm ne 2?
Mak : Limau warna oren. Ada tulis sunkist kt kulit dia. Kalau nk makan kena potong, x leh kopek. Dguna utk wt sunkist.
Aku : Nk cari kt mane? Mydin ade ke?
Mak : Ada kot. Cari je.

haaa...amik kau! mak aku siap terangkan satu2 rupa paras limau 2...hahaha...fiza2... :P

So, len kali kalau nk ckp pk dulu la wahai cik fiza! hhehee

Ok la..jumpe lagi...2 je nk cite :P

Love You All,

Monday, July 23, 2012

Puasa....

Salam semua...selamat pagi.. mcm mane anda semua?? pepagi nie mestilah bertenaga kan walaupun puasa... :).. Alhamdulillah aku masih diberi kesempatan untuk berpuasa kembali.... Urm...korang, pejam celik pejam celik da masuk ari ke-3 kita puasa kan?? cepat nyer...huhhu...padahal rase nyer macam baru 1st day puasa...hahaha... kan b4 pose 2 aku ade ckp ngan mak aku yang aku nk diet bulan pose nie and aku ckp yg aku nk sahur makan kurma + susu jer... Alhamdulillah, setakat nie aku masih diberi kekuatan walaupun aku just minum susu + kurma je... :)

Urm..bercakap bab pose nie, adik2 aku cm x yakin je aku boleh bertahan dengan hanya minum susu + kurma je waktu sahur... akan ku buktikan pada adik2 aku yang aku boleh! hehehe... poyo jer lebih akak dia nie...ahahhaa.... x de la... at least time pose ni la aku boleh turunkan berat ckit... walaupun x banyak, ckit pon jadi la... :).... korang doa2 kan la yer...hihihi...

Oh yer, td aku buka fb taw... pas 2 aku ade terbace pasal 20 Tip Diet di Bulan Ramadan... nk taw pe dia? meh aku senaraikan...

1) Timbang berat anda pada awal ramadan
2) Pastikan peluang ini hanya sekali setahun.
    - harus tahu bahawa puasa adalah langkah yang terbaik untuk menurunkan BERAT BADAN, GLUKOSA BERLEBIHAN, DARAH TINGGI & KOLESTEROL.
3) Tetapkan matlamat, yakin pasti boleh
4) Jangan makan berlebihan ketika waktu berbuka.
5) Jangan pergi bazar ramadan (aku : alamak, yang nie cm x ley nk kawal..huhuhu...)
    - kalau pergi, pastikan tetapkan matlamat dengan hanya beli satu kuih, satu air dan 1 jenis makanan utama sahaja.
6) Buka puasa secara ringan sahaja.
7) Makan dengan perlahan & relaks
8) Minum air masak secukupnya.
    - cara terbaik : minum air masak secara beransur2 dari saat berbuka sehingga sahur
9) Hanya makan makanan ringan selepas solat tarawih
10) Sahur adalah waktu makan terpenting
11) Sahur dengan makanan yang berserat untuk kenyang lama.
     - bijiran, sayur-sayuran dan buah-buahan boleh memberi tenaga dan buat kita rase kenyang lame.
     - daging merah pon boleh buat kita rase kenyang lame.
12) Bersahur walaupun dengan seteguk air.
13) Jangan tidur selepas makan sahur.
14) Elakkan banyak minum kopi dan teh.
      - boleh menyebabkan kita kehilangan banyak air.
15) Pastikan jenis makanan yang perlu dikurangkan / dielakkan.
      - berlemak, berminyak dan bersantan
      - kuih muih yang manis
      - makanan bergoreng
      - makanan bergaram (seperti jeruk)
16) Lakukan senaman ringan 20-30 minit (haruslah dalam cuaca yang tidak terlalu panas)
17) Solat Tarawih juga adalah senaman.
      - berdasarkan fakta, tidak kira berapa bilangan rakaat, jika kita melakukan solat tarawih kalori yang mampu terbuang adalah sebanyak 80-200 kalori. (ini bersamaan dengan jalan cepat selama 30 minit)
18) Ambil peluang untuk berhenti merokok
19) Rekodkan pencapaian setiap minggu (pada sesapa yang rajin la..hihihi)
20) Teruskan tip ini walaupun bukan di bulan ramadan (kecuali solat tarawih)

Urm..begitulah tips2 yang aku dapat... if korang nk ikut, ikut jer...x de masalah... aku just share info yang aku dapat nie... so, kepada semua, SELAMAT BERPUASA (^_^)

Love You All,

"SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA"


Friday, July 20, 2012

Selamat Berpuasa... (^_^)

Salam semua...hye.. Di kesempatan ini aku nk ucapkan SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA... urm..cepat mase berlalu kan?? Esok da start puasa.... :)... Semoga di bulan yang mulia lagi penuh keberkatan ini, kita dapat menjaga hati, akal serta mulut dari melakukan perkara2 yang tidak elok... :)... tidak elok? korang da besar kan, so fikir2 kan la yer... Oh yer, malam nie da start solat terawih.... urm...adik2 aku cm biase la mesti malam nie cbuk2 kecoh nk pegi solat terawih... hopefully dorg akan semangat nk g solat terawih 2 bukan awal2 puasa je, tp sampai ke hujungnya... InsyaAllah... :) Si akak nyer nie, just buat kt umah je... hehe....

Urm...nk puase nie, tetibe teringat peristiwa semalam... Semalam malam aku keluar la ngan mak aku... sbb nk g beli barang2 untuk masak sume... Da sampai2 umah 2, aku lom sempat turun keta nie, adik bongsu aku 2 terus serbu aku semata2 nk ckp yg puasa ri sabtu...huih...punyer la semangat...seiring ngan fizikal nyer...hehehe... ops...sorry eh dik :P...

Lebih kurang cm nie la perbualan aku n adik aku 2...

Adik     : Angah2, nk taw x puasa ri sabtu......
Aku      : Ye2..akak taw la....
Adik     : Tp org yang umumkan 2 da org lain...bukan org yang selalu...
Aku      : Ye ker?? sape?
Adik     : Mane la taw...

Urm...begitulah adik aku yang x taw la teruja ke x...hehehe... tp esok aku rase susah gak nk kejutkan bangun sahur nie... ok kawan2, malam nie set alarm taw... aku da set da kul 4.00pagi...biar awal..... :)

Ok la...kepada semua kawan2, Selamat Berpuasa (^_^)

Comelnyer Ct Tersasul

Salam semua... Selamat Ari Jumaat... Yeay! Esok da puasa... (cm budak2 lak)...huhuhu... Oh ye, entry yang nie aku bukan nk cite pasal Puasa, yang nie aku nk tunjuk kt korang video Dato' Siti Nurhaliza yang tersilap bagi ucapan...Td dok godeh2 cari video lagu Doa-Rahimah Rahim, aku terjumpa lak video Dato' Ct Tersasul... Nk cakap "Selamat Pengantin Baru" tp tercakap "Selamat Hari Raya".... Comel tol...

 Nk tgk? jom kita layan... (tp video nie pendek je)... urm..berdasarkan komen2 yang tgk video nie, sume ckp video nie comel n ulang banyak2 kali...hehehe..

video

So, enjoy ;)

Love You All,

Thursday, July 19, 2012

Ape Sudah Jadi???

Salam n selamat pagi semua..... Da ari khamis kan?? lagi 2 ari nk puasa...cepat tol rase nyer mase berlalu...tup2 tgk da nk puasa...then RAYA... yeay! Raya...ehehe...puasa belum da ingat nk raya...pe la aku nie ek...huhuhu... oh yer, cite bab pose nie just intro je... nie aku nk cite pasal aku nie haaa.... ish...ape la da jadi ngan aku nie.... selama 2 ari berturut2 (semlm ngan ri nie) aku sarapan makan nasi lemak....fuyyyoooo....kate nk mengurangkan lemak...tp nie da bertambah3 lagi lemak2 dalam badan nie...huhuhu...

Urm..tah la ek kenapa aku makan nasi lemak je....mungkin nk pose kot...sbb 2 la aku nk makan benda 2... (ceh...dan2 salahkan pose..) hampeh tol fiza nie la...huhuhu...ish2...x baik la aku... maaf2... x de la...mungkin da lame kot x makan nasi lemak, 2 yang melantak sampai 2 ari tu.... urm...ri 2 baru turun berat... nie da menambah balik...hadoi... 2 la...salah sape, bukan salah ibu yang mengandung (cian mak aku), nie salah diri sendiri la beb.... huhuhu....

Aku bukan beli kt luar pon nasi lemak 2... aku beli kt pantry... En. Malik (Qashe) yang jual.... so, pe lagi, bile da nampak nasi lemak, melantak la.... pe la nk jadi ngan aku nie ek...huhuhu.... xpe2... aku da bertekad bulan pose nie, aku nk pose + diet...uih...boleh ke aku nie?? kang jadi cm kenangan dolu2... nk berdiet punyer pasal, sampai kena gastrik....ish2.... sabor je la...time 2 aku terlampau taksub nk kurus...yela mane x nyer, berat aku da melampau naik mendadak beb... mane aku x diet secara drastik... haaa...bile da kena gastrik, amik kau habuan nyer.... huhuhu....

Fiza oh fiza...cukup2 lah 2 makan nasi lemak.... kang dari lemak nk buang, nie makan nasi lemak lagi, makin bermaharajalela lah lemak dalam badan aku nie.... tp kan if mak aku masak nasi lemak kt umah, aku kadang2 kan tertambah sampai 2 kali taw... tu dia...punyer la sedap nasi lemak mak aku masak... (puji la ckit...) hehehe... kalau aku masak, xtaw la jadi ke x...huhuhu.... aku x penah pon masak nasi lemak... tp kalau sambal ikan bilis 2 aku penah la masak.... huhuhu... x pe la...t aku belajar cara nk masak nasi lemak yang rase nyer tip top dari mak aku... then if da belajar, aku post la kt cni.... ;)

Oh ye, korang da bersedia ke dari segi mental dan fizikal nk pose nie?? aku, InsyaAllah bersedia.... lagipun tiap2 tahun kan kita pose..mcam la x biasa kan... lain la kalau mualaf...mmg la dorg x biase...nie kita nie dari kecik da dilatih pose, so senang je la nk pose nyer pon... x de alasan la x pose (lain la org pompuan kan).... hehehe... ok la...da penat nk bebel panjang2 sampai da melarut2 nie, aku chow dulu yer... haaaa....tgk la puas2 gambor nasi lemak nie.... nanti mesti korang pon nk makan gak kalau tgk...hehehe... ok...daaaaa.... ;)



Love You All,

Wednesday, July 18, 2012

Header Baru (^_^)

Hye semua...salam dan selamat pagi.... pagi pe da petang la....aku rase tersangat gembira sbb header yang aku nk selama nie da tercapai...hehehe... Alhamdulillah.... Aku da belajar kt blogger yang lain...huhhu.... Akhirnya... (ops..kalau hafiz dengor aku ckp cm nie, mmg dia akan ckp cm nie "akhir tu slow ckit")...hahaha.... ampun pak... :P

Ha...nk tgk x header baru aku??? meh la aku tunjuk.... ala...x yah post sebenarnyer sbb bile korang buka aku punyer blog, da terang2 x yah suluh lagi da depan bijik mata korang nampak header aku kan....saje je aku gediks2 santai nk post jugak pasal header nie...hehehe.... aku buat header nie guna photoshop je pon... cuma selama nie aku x taw cm ne nk save bg x de background belakang 2.... semalam setelah menggodeh2 komputer + tenet, aku cari la cara2 nk buat header tanpa background (kira cm background lutsinar la)... da jumpe jugak ;)......

kalau korang nk buat header 2, korang guna photoshop senang.... walaupun kebanyakan org buat header ni guna photoscape, aku lebih senang guna photoshop... almaklumlah sbb aku time study dulu aku ade belajar pasal photoshop nie, so senang la ckit nk guna.... hehehe.... if korang x reti guna, korang ley search kt tenet.. p cari kt en.google sane.... pas 2 tekan je pe yang korang nk cari... :) gerenti ade punyer la...

aku nie pon x de la kreatif sangat pon..... kreatif? oh tidak....cuma belajar ckit2 dari pengalaman.....wah...pengalaman ko....ha ko ado?? x do kan... aku ado... :P... so, dari pengalaman, boleh la praktikkan semane yang mampu...hehehe.... so, bile da x kreatif, nie la jadinya.... ok la...sejuk gak mata memandang kan....waaahhh.... :P... haaa...terpukau x?? ala...terpukau la....hahaha....

haaa.....nie la hasilnya.... ;)
so, pe kate korang??? simple jerk.... (merendah diri la plak!)

oh yer kawan2, malam td bukan aku buat aku punyer header je, aku buat jugak untuk akak ku sorg nie.... ala...mak loma a.k.a kak saloha laaa.... dia pon ade blog taw.... blog dia nie untuk jualan je.... macam2 ade... ade jual tudung, brooch, sarung tisu n macam2 lagi la.... haaa....nk x link nyer?? clik sini ---> Zon Tudung & Aksesori Aloha... korang nk tgk header blog kak loha?? meh aku tunjuk....

Ok x header nyer??? Simple je taw sbb aku nie x pandai sangat nk buat.... 
haaa....korang tgk kt header nie, yg comel nie, anak kak loha....comel kan?? arisa nie mmg pandai bergaya...hehehe... peace yoooo!!

But now, aku baru nk study ckit pasal buat background sendiri lak....mane taw aku terlebih rajin nk buat background sendiri kan..... haaaa...korang tggu je la yer... if jadi, aku akan war2 kan n ade kan tuto...if x jadi, aku guna je la background yang sedia ade...hehehe...

Ok la korang, jumpe lagi di lain mase..... see you soon.... (^_^)

Love You All,

Monday, July 16, 2012

Kenapa Perlu Salahkan Aku??

Salam semua... Aku malam nie rase sayu jer... Baru je rase sayu... dalam 5 minit selepas tu dalam kul 11 lebih aku sayu jer... (chewah...itu pon nk ckp waktu)...hihihi... x pe la.... sukati aku la....luahan ati aku la katekan kan?? so, org lain x ley la nk membantah...ye x...huhuhu...

kenapa aku perlu dipersalahkan?? kenapa?? kenapa?? kenapa??? dengan x mendengar penjelasan aku terlebih dahulu, aku terus je dipersalahkan....bukan nyer silap aku...cuma dia je x nk dengar penjelasan aku... aku hanya bersabar je ngan kerenah dia.... kalau korang perasan, aku penah update relationship aku from single to in a relationship.. perasan x? sape yang x perasan, x pe..aku xmarah...huhuhu... untuk pengetahuan semua, aku time 2 mmg baru je couple ngan sorg laki nie... tp x sampai satu ari, relationship (chewah speaking la plak) kami putus... kenapa boleh jadi cm tu?? sbb sikap cemburu buta dia yang urm...tah la susah nk explain kan..... mmg la best kan bercinta la itu la ini la... tp bile da terlampau cemburu buta, dalam mase satu ari banyak benda yang dia salahkan aku, sampai aku x terdaya nk lawan ckp dia.... walaupun aku taw aku x salah... Akibat dia dengar ckp org lain, aku jugak yang jadi mangsa....haih...manusia2... lastly dia yg putuskan hubungan kami... dia ckp aku x jujur... padahal aku x de wat salah pe pon... sume tuduhan dia, semuanyer x betul.....

Sedih?? Bohong la kate x sedih yer x?? walaupun sehari, (dalam sejarah nie sehari je couple), mesti la sedih gak walaupun ckit... tp aku x nk tunjuk pada family aku, x nk tunjuk pada kawan2 aku.....biarlah aku nk dorg tgk aku happy.... but now, aku da okay ;)... jangan dikenang benda yang da lepas... kalau dikenang merana diri... chewah.... ayat x hagak2 kan...huhuhu...

Aku just doakan si dia tu bahagia dengan org yang da jadi pengganti aku (aku taw dia da de pengganti)... so cepat kan??? x pe la.. 2 hak dia.... cuma ape yang aku boleh buat, doakan kebahagiaan dia.... Aku minta maaf pada dia jika aku terluah pasal dia dalam blog aku nie.... aku just luahkan sesuatu pe yang aku rase... hanya blog saje peneman di kala duka... chewah.... poyo la plak aku nie...huahuahuahua.... Ok la kengkawan.... Mau tido sudah... bubye.... Muaaahhhhhssss... Selamat malam yer.....

Note : Nampak kan aku x sedih?? CHilllllll..... n Peace yoooo!! ;)

Love You All,

Mulut Celupar!

Salam semua ari senin..... Pagi nie actually aku tgh pose... tp tetibe terbendera merah lak...huhuhu... nk buat cm ne... dapat pose setengah hari je la nampak nyer....tp bgs gak kan.... awal2 sbb sabtu nie da pose...so, hopefully tahun nie aku pose penuh la hendaknyer....huhuhu

Aku now x de mood la nk menulis..... Oh yer, pas nie mmg tobat la aku x kan tegur bos aku cm tu lagi....huih........ xmo2..... betul jugak ckp dorg, aku kena wujudkan jurang antara bos dan pekerja... so, pas nie takut la den nk bergurau2 or menjawab cm tu.... kang kena panah petir baru taw...huhuhu... (x de la..gurau jer).... Aku sebenar nyer x sengaja ckp cm tu.... Sbb aku pon x taw nape aku boleh ckp cm tu..... Urm....pada bos, sempena pose nie nk minta maaf la sbb tercakap cm tu.... Mmg tobat la pas nie aku x kan tegur dia lagi...huhuhu....

So, mulai skang jurang antara bos dan pekerja bawahan macam aku nie akan wujud serta merta.... if aku diam 2, aku x berani la nk menjawab.... :) Mulut celupar tol la aku nie!!! Fiza oh fiza..... tolong lah berubah... Okay... Pas nie fiza akan berubah... :) So, kepada sesape yang aku terkasar bahasa, aku minta maaf la dari hujung rambut sampai hujung kaki..... Minta maaf if ade kesalahan aku yang x disengajakan, kesalahan yang secara sedar atau x........ Aku hanya manusia biasa... (chewah...wt ayat simpati lak) :P.... poyo tol anak pak usop nie kan...huhuhu... tp mmg betul pon, aku maybe ade terkasar bahasa dengan korang semua yang aku x sedar aku da buat silap 2.... so, MAAFKANLAH aku yer... :)

Ok la..da x taw nk bebel ape lagi da.... Jumpe lagi.....

Love You All,

Friday, July 13, 2012

Oh Mengapakah????

Oh mata....kenapa x mau lelap lagi nie??? tolong lah lelap sbb nk keja sok.....TOLONG2...huhhu...

Alamak aih...... malam2 nie kuar plak lah lagu syahdu dari Dato' Siti Nurhaliza.... Lagu Airmata Ibu plak 2... ops... betul ke x ek tajuk 2? betul la kot... xpe2..kalau x betul, akan ade org yg betulkan... iaitu peminat tegar Dato' Ct, Kak Yana...hihhi... Jangan marah ehhhh kak yana.... I also her fan u know :P... chewah nk ckp BI konon...berterabur :P....

Mane x nyer kuar lagu syahdu, kt tv skang nie pon tgh ade cite syahdu gakkk....huhuhu... makin sayu la ati dan jantung ku ini..... urm....tp still mata segar bugar... nape x ley nk lelap? x taw la den nape..... nk kate siang td tido, x plak sbb td siang kan keja... nk tido mane boleh kan....huhuhu... chewah...pekerja dedikasi konon....piraaaahhhhh...hahaha.... urm..tah2 sbb aku makan nasi briyani kot td sbb 2 x ley tido...ish2...ye ker?? huk aloh, kala betul maka eden x ley makan nasi briyani waktu malam ler..... n now idung eden nie da mula gatal2...ish2...nape la eden nie tiap kali makan nasi briyani, mesti idung eden gatal kan..... dorg ade letak ape2 ke ek?? urm....bab2 rempah ratus dalam masakan nie mane la eden taw....eden nie taw makan je....huhuhu.... :P

haaa??? alamak....lupa la plak...cm ne la aku bley termakan nasi malam nie??? nie sume penangan nasi briyani la nie yang mak aku bawak balik la nie??? hadddooooiiiii...... bertambah la berat aku nie.... oh tolong2.... lemak! kau jangan lekat banyak2 dalam badan aku nie ek....sbb aku tgh berusaha nk hapuskan ko....huhuhu.... ish2..mcam org gila je ckp sendiri2.... haaaa...aku pedulik ape.... :P

Ok la kawan2, cian kat korang kan sbb bace bebelan aku yang merepek nie... :) jangan bosan bace taw.... t bace lagi yaaaaa.... ;)

LoveYou All,


Kenapa?? Persediaan Pose...

Salam uolls... Selamat pagi...urm..da pagi da kan.... pe kabar pembace2 tegar blog ku.... maap la yer sbb da lame x mengupdate blog ku nie....huhuhu....cian kan...bukan pe, aku cuma x de ape yang nk diceritakan.....kalau ade pon, otak nie x ley bergerak nk karang ayat....huhuhu.....cian kan kat aku... :(

Oh ye, actually aku nk ckp la pasal pe yang jadi pada aku sejak akhir2 nie.... aku sejak akhir2 nie x taw kenapa tiap2 malam mesti rase sayu je hati nie...... kenapa? oh....aku pon x taw ler...nk explain tentang ati aku, tentang ape yang aku rase pon aku x taw nk explain cm ne......

Aku setakat nie boleh lagi kawal perasaan aku..... ala...actually x de pe sebenar nyer...saje je gediks2 santai nk ckp kt blog cm nie.....huhuhu... oh ye, korang cm ne ngan persediaan nk puasa korang nie?? tinggal lagi seminggu kan nk puasa..... aku, InsyaAllah aku akan bersedia.... alahaiii...cm la korang x biase pose kan sebelum nie.... mesti la da biase kan....cuma persediaan dari segi barang2 untuk masak 2 la kena beli kan..... oh...kalau korang nk taw, kalau family aku nie mesti ade stok telur banyak2 kt umah... Almaklumlah kalau tiap kali sahur, x de la tiap kali, selang 2 atau 3 ari mesti kitaorg akan makan telur.. x kesah la telur goreng ke cm tu je ke, telur gorang masak kicap ke... n yang masak 2 kadang2 aku n kadang2 mak aku.... tp kebanyakkan nyer mestilah mak aku kan....huhuhu (pe la aku nie ek)..... aku kalau x masak, akan tolong2 mak buat benda lain cm sediakan pinggan2, cawan, buat air panas n last skali akan kejutkan adik2..... adik2 aku nie kena kejut awal ckit sbb dorg nie susah tol nk bangun sahur...kadang2 kalau kuatkan volume suara sampai 5 pon x terjaga..... kalau kejut dorg cm kejutkan satu kampung....huhuhu...n keadaan nie bukan je time nk sahur, time nk g sekolah pon same....ish2... xbek kan ngutuk adik sendiri...hihihi...padahal aku dulu pon same je...hahaha.... xpe la, t ari raya aku minta maap la ngan dorg...plus kena bg duit raya...huhuhu.... biasa la budak2 kan....dok tggu2 duit raya....hahaha...

Urm....seminggu awal ek aku cite pasal pose nie...huhuhu... x pe la...aku kan advance...hahaha..... ok la kawan2 t aku update lagi yer tentang macam2 lagi perkara..... n lastly, jangan bosan bace blog aku.... tq support me ;)

Love You All,


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...